Kompassiviesti Valvojan lausunto

Kilpailut juostaan Linnainmaan – Mannerheiminkallion todella runsaspolkuisessa maastossa. Myös kiviä ja jyrkänteitä on runsaasti. Nastarit on varmasti paras jalkine, joskin nappuloilla (ja jopa lenkkareillakin) pärjää. Maasto tarjoaa sopivasti helppoutta, mutta samalla sopivasti haastetta, kun vauhti kasvaa. Helposti käy niin, että lähtee väärää polkua väärään suuntaan – siksi kompassin käyttö on tärkeää. Myös suorituksen hallinnan = itsensä hallinnan keinoja joutuu varmasti käyttämään. 

Huomattava on, että pääosin samalla alueella käydään kaksi kisaa: Hämeen kompassiviesti ja Tampere Sprint Tourin I osakisa. Varsinkin aikuisille ja ikähenkilöille ohjeena/vaatimuksena on: noudata pientä varovaisuutta, jos lapsia osuu samaan aikaan samoille leimasimille.  Kiitos. 

Kompassiviesti 

Oli hienoa, että Koovee tarjoutui järjestämään Suunnistusliiton uuden konseptin mukaisen Kompassiviestin. Näin saadaan junnuille tärkeää viestikokemusta ja -tunnelmaa Hämeen Oravapolkuviestin pitkien perinteiden jatkeeksi. Uudessa Kompassiviestiformaatissa on 2 osuutta RR:ää, 2 TR:ää ja 2 osuutta 14-vuotiaille. TR:llä ja 14-osuuksilla on hajonta – tarkasta siis koodit. RR:llä ei ole hajontaa.

Ratamestari Elo Saue tarjoaa sopivia haasteita niin rastireittiläisille, tukarilaisille kuin 14-sarjalaisille. Radat ovat selkeät, joissa riittää juuri sopivasti suunnistettavaa niin kokeneille kuin aloittelijoillekin. Myös kihelmöivä jännitys kuuluu viestin tunnelmaan. Sitäkin on varmasti tarjolla! 

Linnainmaan koulun kenttä, Mannerheimin maasto ja Elon radat tarjoavat oivalliset kisan elementit.

Tsemppiä hienoon viestiin!

Valvoja Mikko ’Lammikko’ Eskola, TP