Tampere Suunnistus 2021 Valvojan lausunto

Kaanaan Jukolan viestin 1986 ja 2008 ja TP:n kisan 2009 jäljet ovat hävinneet lähes täysin maastosta. Vanhoja rastipukkeja, osin jo lähes lahonneita, löytyy runsaasti maastosta, jopa läheltä rastipisteitä.

Maastopohja on hieta-, moreeni- ja kalliomaata. Löytyy tasaista kangasta, loivapiirteistä, avonaista ja hyväkulkuista. Löytyy pienipiirteitä maastoa, nyppylöitä ja notkoja. Löytyy jyrkkää rinnettä, notkoja ja jyrkänteitä.

Kartan alueelta löytyy Tampereen korkein kohta, Koskelan Korkea, 211,4 mpy. Kivuttavaa päälle kertyy yli 50 m.

Lasten radat on viety helppokulkuisempaan maastoon. Vanhemmat pääsevät myös pienipiirteisempään maastoon. Muut sarjat pääsevät myös tutustumaan jyrkempiin rinteisiin, notkoihin ja jyrkänteisiin. Keskimatkan radat ovat sähäkkää suunnistamista, oikeasta lähtösuunnasta rastilta kannattaa pitää huolta. Pitkänmatkan radoilla on tarjolla reitinvalintamahdollisuuksia.

Kartta on tasalaatuinen ja selvälukuinen, sen perusteella suunnistamalla rastit kyllä löytyvät. Kaikkia pieniä jyrkänteitä ei ole kartalla.

Kartalla kuvatuista ajourista rehevimmillä maastoalueilla osa on ruohottunut ja pusikoitunut alkukevään ja -kesän aikana ja saattavat erottua huonosti maastossa.

Raimo Seppänen, valvoja