Tampere Suunnistus 2021 Ratamestarin ennakko

Rastikalusto maastossa, tarkistukset tehtynä ja kartat tulostettu. Joten valmista alkaa olla kisoihin. Ohessa muutama sananen vielä näin ennen kisaviikonloppua. 

Ratasuunnittelun taustalla on ajatus tarjota mahdollisimman erityyppiset kisat vaikkakin maasto on toki sama. Lauantain pitkällä matkalla on reitinvalintaa ja tämä ei koske vain pääsarjoja, myös vanhemmilla sarjoilla on tarjolla reitinvalintavaihtoehtoja ja voi tehdä hieman valintaa minkälaista juoksualustaa itselleen haluaa. Sunnuntain keskimatkalla sekä radat että suunnistustehtävät ovat erilaisia ja maastopohja on raskaampi. Tästä johtuen erityisesti pääsarjoissa olen hakenut sellaista ratapituutta lauantain pitkälle matkalle, että oltaisiin mieluummin pitkän matkan ohjeaikojen alarajalla kuin ylärajalla, että sunnuntainakin riittäisi sitten paukkuja keskimatkalle.

Lasten ratojen profiilissa pyritään samaan päivän teemaan kuin aikuistenkin, tämä näkyy jonkin verran lasten ratojen matkoissa ja erityisesti rastimäärissä. 

Huomiona, että lauantaina H/D12 kartassa on näkyvissä apupolku kohdassa, jossa on reitinvalintaväli. Apupolku johdattaa toisen reittivaihtoehdon maastosta löytyvälle uralle. Kartassa apupolku on oranssilla viivalla, maastossa apupolku on tätä kirjoittaessa keltainen nauha. Viimeisin tieto nauha väristä löytyy kilpailuohjeesta, tarkistakaa se ennen kisaa. 

Sunnuntaina on H/D12, 13 ja 14 kartoissa näkyvissä pätkä siimaria kohdassa, jossa maasto on peitteinen. Siimaria voi käyttää ohjaavana elementtinä tarpeen mukaan ja se toimii myös pysäyttävänä elementtinä ko. peitteisellä ja hieman detaljiköyhällä alueella. Kartassa siimarin pätkä on oranssilla viivalla, maastossa on valkoinen nauha.

Kaikilla lasten sarjoilla on sunnuntaina tien ylitys. Ylityskohta on valvottu. Ennen ylitystä on kaksi leimasinta (101 ja RR2), joista kummalla tahansa voi leimata, molemmat hyväksytään.

Tervetuloa, 

Kimmo Viertola