Tampere Suunnistus 2021 Kilpailuohjeet

Kilpailuohjetta päivitetty 23.07.2021 klo 18:10 (maalin sulkeutuminen)

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä, THL:n ja AVI:n suosituksia, järjestäjien laatimaa terveysturvallisuusohjetta sekä näitä kilpailuohjeita.

Kilpailunjohto

Kilpailunjohtaja: Henri Pöntinen ( yhteydenotot suunnistus@koovee.fi tai pääsihteerille)

Pääsihteeri: Jouni Simola 040-585 3003

Ratamestariryhmän johtaja: Kimmo Viertola

  • Lasten radat (lauantai): Markus Pajarre
  • Lasten radat (sunnuntai): Kimmo Viertola
  • Aikuisten radat: Kimmo Viertola

Tulospalvelu: Juha Villikka
Valvoja: Raimo Seppänen (Oriveden Ponnistus)
Tiedottaja: Petri Viitanen, suunnistus@koovee.fi

Tuomarineuvosto

PJ Juha Koskinen, Vaajakosken Terä

Timo Saarinen, Valkeakosken Haka

Jaana Pietilä-Annala, Kangasala SK

Opastus ja pysäköinti

Opastus on paikoillaan la 24.7. klo 8:00 alkaen.

RUUHKAVAROITUS: Molempina päivinä Moottorikeskuksella Kardaani kunkku kisat joiden liikenne on Tampereelta saakka yhtenevä Tampere Suunnistuksen kanssa. Varaa saapumiseen aikaa ja malttia.

Lännestä: Tien 338 ja Moottorikeskuksentien risteyksestä, josta ajoaikaa kilpailukeskukseen hiljaisena aikana 7 min. Läntisen opastuksen navigointiosoite: Moottorikeskuksentie 1, Tampere

Idästä: Tien 66 ja Lauttakulmantien risteyksestä, josta ajoaikaa kilpailukeskukseen n. 20 min. Itäisen opastuksen navigointiosoite: Lauttakulmantie 1, Orivesi

Kilpailukeskus: Navigointiosoite: Moottorikeskuksentie 487, Tampere.

Pysäköinti pellolla enintään 500 m päässä kilpailukeskuksesta. Parkkimaksu 5 €/auto/päivä.

Kahden päivän parkkimaksu 8 €/auto. Kahden päivän parkkimaksua myydään vain ennakkoon verkkokaupassa. Paikanpäällä maksettaessa ainoastaan 5€/auto/päivä.

Toivomme parkkimaksun maksamista etukäteen verkkokaupan kautta. Näin pyrimme minimoimaan asioinnin tarpeen Infossa. Näytä maksusta saamasi sähköposti tai sen tuloste liikenteenohjaajille poistuessasi pysäköinnistä.

Verkkokauppaan pääsee kilpailusivuilta, vasemmalla olevasta valikosta kohdasta Pysäköinti- ja kuntosuunnistusmaksu: https://koovee-suunnistus.fi/suunnistus/tampere-suunnistus-2021/

Näytä parkin maksukuitti toimitsijalle lähtiessäsi. Jos et ole maksanut ennakkoon, varaa tasaraha (5 €) ja pudota toimitsijan laatikkoon. Parkin voi myös maksaa ulosajossa MobilePayllä.

Noudattakaa varovaisuutta ylittäessänne yleistä tietä, joka on peltoparkin ja kilpailukeskuksen välissä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksessa on info, WC-vaunu, ensiapupiste, Takeaway -kahvio sekä Suunnistajan Kauppa.

Lähtöpaikoilla ei ole WC:tä.

Maksut lähimaksulla, MobilePay:lla tai käteisellä tasarahalla.

Pukeutumis- ja peseytymistiloja EI ole tarjolla. Muksulaa EI ole järjestetty.

Kilpailukeskuksessa on jätteitä varten keräyspisteitä. Älä roskaa luontoa.

Ei erillistä tulostaulua; tulokset ovat verkkosivulla.

Kartta

Tulostekartta 07/2021 Kimmo Viertola, käyräväli 5 m. Mittakaava sarjoissa H/D45-85 1:7500, muissa sarjoissa 1:10000. Kartat ovat muovisuojuksessa. Karttojen koot A3, A4 ja A5.

Maasto

Ratamestarin mietteet sivulla https://koovee-suunnistus.fi/suunnistus/ratamestarin-mietteet/

Kielletyt alueet

Piha- ja tonttialueille sekä ratapainatusvärillä kielletyiksi merkityille alueille meno on kielletty.

Juomapaikat

Lauantaina maastossa on juomapaikkoja lähtö 1:stä lähtevillä radoilla. Juomana on vettä. Kilpailukeskuksessa ei ole yleistä juomavesipistettä. Tuo siis tarvitsemasi juomavesi mukanasi! 

Kilpailumateriaali

Rastimääritteet: Rastimääritteet ovat molempina päivinä sekä irralliset (omat kiinnitystarvikkeet) että kartoissa. RR-radoilla ei ole rastimääritteitä.

Kartta: Kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta.

H21A -sarjalla on lauantaina kartan kääntö. Ensimmäisen puolen viimeinen rastipiste toimii kääntöpuolen kartan K-pisteenä.

Rintanumerot: Rintanumerot noudettavissa infon läheisyydestä. Omat hakaneulat. Molempina päivinä kilpailevilla on sama numero lauantaina ja sunnuntaina. Rintanumeroita ei kerätä takaisin.

Emit-tarkistuslipukkeet: Emit-kortin tarkistuslipukkeita on saatavilla kilpailunumeroiden jakopisteen läheisyydessä.

Emit-kilpailukortit: Tarkista nettisivuilla olevasta lähtöluettelosta, että Emit-kilpailukorttisi numero on oikein. Väärä Emit-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Väärällä Emit-kortilla kilpaileminen aiheuttaa hylkäämisen.

Emit-numeron muutos on mahdollista tehdä Irmaan 20.7.2021 klo 23:59 mennessä. Tämän jälkeen muutokset Infossa kilpailukeskuksessa, hinta 2€

Kortin vuokraus: Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, joiden Emit-kortin numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kortin saa noutaa infosta 5 euron maksua vastaan. Vuokrakortti on palautettava infoon molempina päivinä kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 70 euroa.

Kortin toiminnan varmistus: Opaspaalun vieressä sijaitsevalla tarkistuspisteellä voi varmistaa Emit-kortin toiminnan. Testileimasimen merkkivalo vilkkuu, kun toimivaa korttia pidetään leimasimessa muutaman sekunnin ajan. Kortin toimivuuden varmistaminen on kilpailijan vastuulla. Mikäli korttisi on viallinen, käy hakemassa vuokrakortti infosta tai osta uusi Suunnistajan Kaupasta.

Jalkineet: Piikkarit on kielletty.

Lähdöt

Lähtöpaikoilla ei ole WC:itä. Lähtöpaikoilla ei ole myöskään juomavettä, joten huolehdi nestetankkaus. Kukin lähtöpaikka suljetaan 10 min viimeisen lähtöajan jälkeen

Lähtö 1

Toiminta lähtöpaikalla:

4 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija kutsutaan lähtöön.
3 minuuttia ennen: Kilpailija nollaa emit -korttinsa.
2 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija tutustuu mallikarttaan.
1 minuutti ennen lähtöä: Kilpailija siirtyy sarjansa karttaämpärin viereen.
0 minuuttia: LÄHTÖHETKI. Kilpailija ottaa karttansa karttaämpäristä ja lähtee radalleen. K-pisteelle on viitoitus, jota on noudatettava. Samalla lähtöajalla lähtijät: noudattakaa 2 m turvaväliä alkuviitoituksella!

Kilpailija on itse vastuussa oman sarjansa kartan ottamisesta ja emit-korttinsa toiminnasta.

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka antaa lisäohjeet.

Lähtöajat: Kilpailijoiden lähtöajat ovat nähtävissä Kooveen nettisivuilla https://koovee-suunnistus.fi/suunnistus/tampere-suunnistus-2021/

Lauantaina ensimmäinen lähtö on klo 11. Sunnuntaina ensimmäinen lähtö on klo 10.

Matkat lähtöihin:

Lähtö 1: lauantaina 400 m, sunnuntaina 300 m. Katso viitoituksen väri opaspaalulta.

Lähtö 2: lauantaina 300 m, sunnuntaina 650 m. Katso viitoituksen väri opaspaalulta.

Lähtöviitoitukset alkavat opaspaalulta.

Radat

Ratapituudet, rastimäärät ja lähtöpaikat ovat kilpailusivuilla https://koovee-suunnistus.fi/suunnistus/tampere-suunnistus-2021/matkat-ja-rastimaarat/

Rastit

Mallirasti on nähtävänä kilpailukeskuksessa opaspaalun vieressä. Rastireitin mallirasti on lähtöpaikalla. Maastossa on rasteja hyvin lähekkäin, muista tarkistaa koodi.

Viimeinen rasti

Viimeisellä rastilla on useita leimasimia. Rastilla on sekä RR-rastin tunnus että muiden sarjojen numerotunnus. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Leimaa maalileimasimessa ja etene emit-kortin purkuun. Myös suorituksensa keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa.

Maali suljetaan lauantaina klo 16:00 ja sunnuntaina klo 15:00.

Lasten ratojen erityisohjeet

Nämä erityisohjeet koskevat sarjoja H/D10RR, H/D12TR, H/D12, H/D13 ja H/D14.

Lähtö

5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan ohjausasemalle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Karttaan on merkitty K-piste. RR- ja TR-ratojen mallikartassa on rata kokonaisuudessaan nähtävillä.

4 minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan, jossa tarkastetaan Emit-kilpailukortin numero

3 minuuttia ennen lähtöä Emit-kilpailukortti nollataan

2 minuuttia ennen lähtöaikaa RR-sarjalaiset saavat opastuksen. Lähdön toimitsija näyttää kartasta lähtöpaikan ja kartan suuntauksen. RR-sarjalaisille näytetään viitoituksen alku. Muut sarjat voivat tutustua mallikarttaan.

1 minuutti ennen lähtöä kilpailijat saavat ottaa karttansa ja tutustua rataan.
Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa

Viitoitukset

Sarjojen H/D10RR ja H/D12TR reitti on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella viitoituksella.

Lauantai: H/D12 kartassa on näkyvissä apupolku kohdassa, jossa on reitinvalintaväli. Apupolku johdattaa toisen reittivaihtoehdon maastosta löytyvälle uralle. Kartassa apupolku on oranssilla viivalla, maastossa apupolku on keltainen nauha.

Sunnuntai:
– H/D12, 13 ja 14 kartoissa on näkyvissä pätkä siimaria kohdassa, jossa maasto on peitteinen. Siimaria voi käyttää ohjaavana elementtinä tarpeen mukaan. Kartassa siimarin pätkä on oranssilla viivalla, maastossa on valkoinen nauha.
– Kaikilla lasten sarjoilla on sunnuntaina tien ylitys. Ylityskohta on valvottu. Ennen ylitystä on kaksi leimasinta (101 ja RR2), joista kummalla tahansa voi leimata, molemmat hyväksytään.

Rastit ja rastimääritteet

RR-radoilla ei ole rastimääritteitä, muissa lasten sarjoissa rastimääritteet on painettu karttaan. Lisäksi on saatavilla irralliset rastimääritteet (omat kiinnitystarvikkeet). Kaikilla rasteilla on Emitleimasimet. RR-rasteilla on tunnukset RR1, RR2, RR3, jne. Muiden sarjojen (myös TR) rasteilla on normaalit numerotunnukset. Tarkasta tunnukset, sillä rasteja on hyvin lähekkäin. Ole huolellinen myös rastien oikean kiertojärjestyksen suhteen. Mallirasti on nähtävänä kilpailukeskuksessa opaspaalun vieressä. Rastireitin mallirasti on lähtöpaikalla. Viimeisellä rastilla on monta leimasinta. Rastilla on sekä RR-sarjan tunnus että muiden sarjojen numerotunnus. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Joillakin lasten radoilla on rastipisteenä autonromu, joka on merkitty x-merkillä.

x = autonromu

Maali

Lasten sarjojen maali on yhteinen muiden sarjojen kanssa.

Kuntosuunnistus

Molempina päivinä jäjestetään kuntosuunnistus. Huom. lauantaina yhteislähtö!

Kuntosuunnistuksen osalta Tampere Suunnistuksen kilpailusivuilta löytyy erillinen sivu ”kuntorastit”. Sieltä löydät kuntorastien ajantasaisen tiedon.

Korona-ajan erityisohjeet

Korona-ohjeita kilpailijalle
• Älä saavu kilpailupaikalle nuhaisena, yskäisenä tai jos tunnet itsesi sairaaksi.
• Huomioi matkustuksen osalta virustilanteen vaatimat ohjeistukset. Kilpailupaikalle saa tulla vain kilpailijoita sekä nuorten välttämättömät huoltajat.
• Käytä käsidesiä ennen kuin siirryt lähtökarsinaan ja maalissa ennen kuin saavut tulospalveluun. Myös infossa on käsidesiä tarjolla.
• Muista turvaväli kaikissa tilanteissa!
• Vältä kilpailualueella oleskelua / ryhmäytymistä.
• Vältä yskimistä, syljeskelyä tai nenän tyhjentämistä, vaikka keuhkot olisivatkin olleet kovilla suorituksen aikana.
• Siirry lähtöpaikalle niin, että et joudu odottamaan siellä pitkää aikaa.
• Suorita leimaus niin, että vältät turhaa leimasimeen koskemista.
• Siirry välittömästi pois rastirakenteen luota leimattuasi, ettei synny ruuhkaa.
• Järjestäjät eivät tarjoa vettä, eli huolehdi omasta juomisesta omien juomapullojen avulla.

Järjestäjän Korona-toimenpiteet

Järjestäjä noudattaa SSL:n ohjetta Korona-turvallisten kilpailujen järjestämiseksi mahdollisimman kattavasti:

  • Käsidesia on tarjolla useissa paikoissa
  • Väljyys lähtöpaikalla ja maalialueella
  • Tulokset ovat vain netissä

Majoitusvinkkejä

Tampereen alueen monipuoliseen majoitustarjontaan voi tutustua sivulla https://visittampere.fi/majoitus/

Erityisesti kesähotelli Murikanranta sijaitsee mukavalla etäisyydellä kisakeskuksesta: https://murikanranta.fi/kesahotelli/

Tervetuloa Jylhänperälle!

Koovee