Tampere Sprint Tour III Kilpailuohjeet

Sarjat ja matkat

Erillinen sivu

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 7/2021 (tulostus Grano). Mittakaava 1:4000. Sarjoilla H/D 10 – H/D 12 ja H/D 50 – H/D 80 mittakaava on 1:3000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. 

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja edellä mainitun säännön kunnioittamista.

Rastimääritteet ja kilpailunumerot

Rastimääritteet ovat kartassa kaikissa sarjoissa ja lisäksi irrallisina. Sarjojen H/D10 ja H/D12 rastimääritteet ovat saatavissa odotusalueella. Muiden sarjojen rastimääritteet saadaan lähtökarsinassa.

Kilpailunumeroita ei käytetä.

Maasto

Kilpailumaasto koostuu pääosin taloyhtiöiden pihapiireistä. Suurin osa radoista on kovapintaista aluetta, joten jalkinesuosituksena voidaan pitää lenkkaria. Toki nurmikkoakin löytyy. Nastareiden käyttö on kiellettyä.

Kilpailualueella liikkuu autoja ja kevyttä liikennettä. Noudattakaa yleistä varovaisuutta sekä liikennesääntöjä. Pimeisiin kulmiin kannattaa mennä varoen. Jotkin juostavat väylät ovat kapeita ja vastaantulevaa liikennettä on, joten muistetaan oikeanpuoleinen liikenne.

Kilpailualueen halki kulkee vilkasliikenteinen tie, joka on merkitty kielletyn alueen merkinnällä. Tien ylitys vain sallituista ylityspaikoista huomiotolppien välistä molemmin puolin tietä. Kielletyn alueen päättyessä kadulle huomiokeilat kuvaavat kielletyn alueen loppumisen molemmilla puolin katua.

Huom. Yhdessä kohdassa kielletty tieosuus on piirretty loppumaan keskelle risteystä. Maastossa huomiokeilat on kuitenkin sijoitettu joitakin metrejä ennen risteystä, joten keilojen jälkeen tie on sallittua käyttää. Tämä ei vaikuta oleellisesti reitinvalintoihin.

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. 

Joitakin kiellettyjä alueita lähinnä talojen pihapiirejä on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä.

Kilpailumaastossa liikkuminen ennen kilpailusuoritusta on kielletty.

Maali

Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta, maalissa on kaksi leimasinta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Kilpasarjoilla ja kuntosarjalla on erilliset emit-korttien lukupisteet.

Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maalissa tuloksia lukiessa kilpailija varmistaa nimensä ja syntymävuoden/sarjan.

Karttoja ei kerätä pois, mutta reilun pelin hengessä karttaa ei saa näyttää niille jotka eivät ole vielä radalle lähteneet.

Lähdöt

Kaikki kilpailijat lähtevät samasta lähtöpaikasta. Lähtöpaikalle on kilpailukeskuksesta/maalista matkaa alle 200 metriä.

Verryttely on sallittu lähtöviitoituksen lisäksi kilpailukeskuksesta itään ja länteen.

Lähdöt tapahtuvat klo 18–19.30, lähtöväli samalle radalle on vähintään 1 min. Lähtö tapahtuu lähtökellon mukaisesti. 

Kilpailijat kutsutaan lähtöön 3 minuuttia ennen lähtöhetkeä. Tällöin kilpailija saa rastinmääritteet.

Nollausleimaus tehdään 2 minuuttia ennen lähtöhetkeä, mutta kilpailuaika alkaa lähtöajan mukaisesti.

Minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät oman sarjansa karttaämpärille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Sarjoissa H/D10 ja H/D12 kilpailijat saavat katsoa karttaa -1 min ennen lähtöä.

Kaikille sarjoille on mallikartta nähtävillä lähdössä. 

K-piste sijaitsee lähtöpaikalla. Lähtösuunta on loogisesti eteenpäin reitinvalinnoista tai suunnistustehtävistä riippumatta.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailusivuilla kilpailun jälkeen. Kisasivuilla on myös linkki Online-tuloksiin

Palkinnot

Palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun jälkeen yhteistuloksen perusteella. Sarjakilpailussa palkintaan kunkin sarjan voittaja ja pääsarjoissa sekä lasten sarjoissa (H/D10 – H/D18) kolme parasta. Palkinnot toimitetaan myöhemmin.

Palkinnon saajat ilmoittavat yhteystietonsa kilpailunjohtajalle: alajoutsi@hotmail.com tai 040 4859655

Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on jonkin verran parkkipaikkoja Kaukajärven kirjastolla. Jäähalli Sentterin (Santaharjuntie 40) piha-alueella on runsaasti parkkitilaa ja siitä on viitoitus kilpailukeskukseen. Markettien pihoihin pysäköidessä sallittu kulkureitti kilpailukeskukseen kulkee Juvankatua pitkin.

Saapuminen Juvankadun, Solkikadun ja Käätykadun kautta.

Kilpailukeskustoiminnot

Kilpailukeskus sijaitsee Kaukajärven Vapaa-aikatalolla, Käätykatu 8

Vapaa-aikatalon WC:t ovat kilpailijoiden käytössä.

Lisäys: Kilpailutoimintoihin liittyvät muutokset (esim. emit-numero) tehdään infossa. Maksut kisakutsun mukaiset. Maksutavat lähimaksu, MobilePay ja käteinen tasaraha.

Kuntosuunnistus

Tapahtumassa on tarjolla kuntosuunnistus, hinta 10€. Ajanottoon tarvittavan emit-kortin vuokra 5€, mikäli ei ole omaa emit-korttia.

Kuntosuunnistus ostetaan infopisteestä, maksutavat lähimaksu, MobilePay ja käteinen tasarahalla.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Jukka Alajoutsi,040-4859655

Ratamestari Joni Hirvikallio

Valvoja Mikko Eskola, TP

Päivitys 13.7. klo 23:02 – lisätty ohjeeseen maininta muutosten teosta