Tampere Sprint Tour I Kilpailuohjeet

Sarjat ja matkat

Erillinen sivu

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 6/2021 (tulostus Grano). Mittakaava 1:5 000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. 

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja edellä mainitun säännön kunnioittamista.

Rastimääritteet ja kilpailunumerot

Rastimääritteet ovat kartassa kaikissa sarjoissa ja lisäksi irrallisina.

Kilpailunumeroita ei käytetä.

Maasto

Maastossa on runsaasti polkuja. Myös kiviä ja jyrkänteitä on runsaasti. Nastarit on varmasti paras jalkine, joskin nappuloilla (ja jopa lenkkareillakin) pärjää. Korkeuserot ovat maltilliset.

Huomattava on, että pääosin samalla alueella käydään kaksi kisaa: Hämeen kompassiviesti ja Tampere Sprint Tourin I osakisa. Varsinkin aikuisille ja ikähenkilöille ohjeena/vaatimuksena on: noudata pientä varovaisuutta, jos lapsia osuu samaan aikaan samoille leimasimille. Kiitos.

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. 

Joitakin kiellettyjä alueita lähinnä talojen  pihapiirejä on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä. 

Maali

Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Kilpailussa ei ole maaliviitoitusta. 

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maalissa tuloksia lukiessa kilpailija varmistaa nimensä ja syntymävuoden/sarjan.

Karttoja ei kerätä pois, mutta reilun pelin hengessä karttaa ei saa näyttää niille jotka eivät ole vielä radalle lähteneet

Lähdöt

Kaikki kilpailijat lähtevät samasta lähtöpaikasta. Lähtöpaikalle on kilpailukeskuksesta/maalista matkaa noin 2  km.

Lähdöt tapahtuvat klo 18–19.30, lähtöväli samalle radalle on vähintään 1 min. Lähtö tapahtuu lähtökellon mukaisesti. 

Kilpailijat kutsutaan lähtöön 3 minuuttia ennen lähtöhetkeä. Tällöin kilpailija saa rastinmääritteet.

Nollausleimaus tehdään 2 minuuttia ennen lähtöhetkeä, mutta kilpailuaika alkaa lähtöajan mukaisesti.

Minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät oman sarjansa karttaämpärille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Sarjoissa H/D10 ja H/D12 kilpailijat saavat katsoa karttaa -1 min ennen lähtöä.

Kaikille sarjoille on mallikartta nähtävillä lähdössä. 

Matka K-pisteelle on 75 m. 

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailusivuilla kilpailun jälkeen. Kisasivuilla on myös linkki Online-tuloksiin.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun jälkeen. Sarjakilpailussa jaetaan palkintoja sarjoissa H21, D21 sekä H10-18 sekä D10-18. Palkittavien määrä ilmoitetaan myöhemmin.

Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskukseen saavutaan liikenneopasteiden mukaisesti Sammon valtatien ja Linnainmaan puistokadun risteyksen suunnasta. Ajotie pysäköintiin on paikoin kapea, minkä vuoksi vastaantulevalle liikenteelle ei ole kaikissa kohdissa tilaa. Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa hiekkakentälle pysäköinninohjaajien opastuksen mukaisesti. Ei pysäköintimaksua.

Kilpailukeskustoiminnot

Kilpailukeskus on Linnainmaan koululla.

Pysäköintialueelta on viitoitus lähtöön, matkaa lähtöön on n. 2 km.

Kilpailukeskuksessa on WC, mutta ei pesutiloja. WC-tiloihin ei saa mennä nastareilla.

Tässä kilpailussa on kanttiini, jossa on tarjolla mm. makkaraa, kahvia ja limonadia. Maksut lähimaksuna, Mobile Payllä tai käteisellä.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Jukka Alajoutsi,040-4859655

Ratamestari Otso Westerlund

Valvoja Mikko Eskola, TP