Tampere Sprint Tour II Kilpailuohjeet

Sarjat ja matkat

Erillinen sivu

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 6/2021 (tulostus Grano). Mittakaava 1:4000. Sarjoilla H/D 10 – H/D 12 ja H/D 50 – H/D 80 mittakaava on 1:3000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. 

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja edellä mainitun säännön kunnioittamista.

Rastimääritteet ja kilpailunumerot

Rastimääritteet ovat kartassa kaikissa sarjoissa ja lisäksi irrallisina.

Kilpailunumeroita ei käytetä.

Maasto

Kilpailumaasto koostuu pääosin taloyhtiöiden pihapiireistä. Jalkinesuosituksena voidaan pitää lenkkaria. Nastareiden käyttö on kiellettyä. Maaston kaksi tavanomaisesta poikkeavaa ominaispiirrettä ovat:

  • Kilpailusuorituksen aikana kilpailijat liikkuvat kevyenliikenteen väylillä, mutta näitä samoja väyliä liikkuu satunnaisesti autot, koska pysäköinnit on järjestetty asuntojen ovien läheisyyteen. Eli vaikka kilpailija on kevyen liikenteen väylällä voi vastaan tulla auto. Asiaan suositellaan kiinnitettävän erityistä huomiota.
  • Kilpailualueella on avoimia alueita, joiden kulkukelpoisuus vaihtelee heinän pituuden ja karttamerkkien mukaisesti. Alueella on myös hulevesialtaita, jotka on merkitty karttaan suona tai soistuvan maan symbolilla. Kuivan jakson jälkeen näiden ylitettävyys on hyvä.

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. 

Joitakin kiellettyjä alueita lähinnä talojen pihapiirejä on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä.

Kilpailumaastossa liikkuminen ennen kilpailusuoritusta on kielletty. Verryttely on lähtöviitoituksen lisäksi sallittu kilpailukeskuksesta pohjoiseen ja luoteeseen (pysäköinnin ja WC:den suuntaan).

Maali

Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maalissa tuloksia lukiessa kilpailija varmistaa nimensä ja syntymävuoden/sarjan.

Karttoja ei kerätä pois, mutta reilun pelin hengessä karttaa ei saa näyttää niille jotka eivät ole vielä radalle lähteneet.

Lähdöt

Kaikki kilpailijat lähtevät samasta lähtöpaikasta. Lähtöpaikalle on kilpailukeskuksesta/maalista matkaa noin 200 metriä.

Verryttely on sallittu lähtöviitoituksen lisäksi kilpailukeskuksesta pohjoiseen ja luoteeseen (pysäköinnin ja WC:den suuntaan).

Lähdöt tapahtuvat klo 18–19.30, lähtöväli samalle radalle on vähintään 1 min. Lähtö tapahtuu lähtökellon mukaisesti. 

Kilpailijat kutsutaan lähtöön 3 minuuttia ennen lähtöhetkeä. Tällöin kilpailija saa rastinmääritteet.

Nollausleimaus tehdään 2 minuuttia ennen lähtöhetkeä, mutta kilpailuaika alkaa lähtöajan mukaisesti.

Minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät oman sarjansa karttaämpärille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Sarjoissa H/D10 ja H/D12 kilpailijat saavat katsoa karttaa -1 min ennen lähtöä.

Kaikille sarjoille on mallikartta nähtävillä lähdössä. 

K-piste sijaitsee lähtöpaikalla. Lähtösuunta on loogisesti eteenpäin reitinvalinnoista tai suunnistustehtävistä riippumatta.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailusivuilla kilpailun jälkeen. Kisasivuilla on myös linkki Online-tuloksiin

Palkinnot

Palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun jälkeen. Sarjakilpailussa jaetaan palkintoja sarjoissa H21, D21 sekä H10-18 sekä D10-18. Palkittavien määrä ilmoitetaan myöhemmin. H/D 35-85 palkitaan kokonaiskilpailun voittajat.

Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskukseen saavutaan autolla liikenneopasteiden mukaisesti Vuoreksen Puistokadun ja Isokuusenkadun risteyksen kautta. Ei pysäköintimaksua.

Muilla tavoilla saapuvia pyydetään saapumaan Vuoreksen Puistokadun suunnasta.

Kilpailukeskustoiminnot

Kilpailukeskus sijaitsee Vähä-Virolaisen puistossa (61.4362, 23.8142).

Pysäköintialueelta on viitoitus lähtöön, matkaa lähtöön on n. 1km.

Lähimmät WC tilat ovat Ilves-kentällä ja Lahdesjärven ABC:llä.

Kuntosuunnistus

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Jukka Alajoutsi,040-4859655

Ratamestari Petri Annila

Valvoja Marja Molin, SK-Kangasala