Suunnistuskoulun tietopaketti

Tule mukaan!

Kooveen suunnistuskoulun kausi alkaa vanhoille jäsenille omatoimiharjoituksina 15.4. alkaen.

Yhteiset harjoitukset alkavat to 6.5.klo 18 Pohjois-Hervannan koululla

Normaali ulkoiluvarustus on ok. Vasta-alkajat eivät tarvitse kompassia ja muut tarvikkeet saat paikan päällä.

Lisätietoja voi kysyä suunnistuskoulun rehtorilta (Petri Viitanen, petriv@iki.fi)

Kooveen suunnistuskoulussa opetetaan suunnistuksen perusteita torstai-iltaisin ympäri vuoden.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 6-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityistä alaikärajaa ei ole: Jos vauhtia ja intoa riittää – tervetuloa mukaan. Myös lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan liikkumaan.

Suunnistuskoulumaksu vuonna 2021 on 87 euroa

Suunnistuskoulumaksu sisältää:

  1. Suunnistuskoulun kevät- ja syyskauden harjoitukset suunnistuskoulun kalenterin mukaan. Kausi alkaa huhtikuun alkupuolella. Harjoituksia on kesäkauden aikana n. 20
  2. Suunnistuskoulun salivuoron talvikaudella (sisä- ja ulkoharjoituksia, pelailua, jumppaa). Talvikausi jatkuu maaliskuun loppuun.
  3. Osallistumismaksun n. 10 suunnistuskisaan kauden aikana sekä kaikki Kooveen järjestämät kisat
  4. Kaksi suunnistuskoulun kalenteriin merkittyä iltarastikertaa.
  5. Osallistumisoikeus seuran tukemiin nuorten kansallisiin ja kansainvälisiiin viestikilpailuihin.
  6. Lainapaitojen käytön

Harjoitukset

Harjoitukset ovat pääsääntöisesti torstaisin klo 18.00 – 19.30. Harjoituspaikat vaihtelevat ja sijaitsevat ympäri Tamperetta. Kauden tarkempi ohjelma löytyy ”Suunnistuskoulun kalenteri” -osiosta. Harjoituskerta pitää sisällään alkuleikin tai pelin sekä suunnistusta radoilla, jotka valitaan suunnistuskoululaisen taitotason mukaan. Radat vaihtelevat sekä vaativuustasonsa että pituutensa puolesta ja ne on suunniteltu nimenomaan suunnistuksen perustaitojen oppimiseen.

Koovee on lasten ja nuorten suunnistuksen Tähtiseura , mikä takaa sen, että toiminta on laadukasta, lapsilähtöistä ja sovittuihin pelisääntöihin perustuvaa harrastustoimintaa. Suunnistuskoulussa voi käydä viikoittain harjoittamassa taitojaan, minkä lisäksi halukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua monenlaisiin kilpailuihin. Lisäksi järjestetään leirejä ja vaelluksia.

Kilpailut

Kooveen lapset ja nuoret osallistuvat innokkaasti kilpailuihin, niinpä meillä on aina mukava porukka kasassa kisapaikalla. Kooveen nuorille kertyy menestystä laajalla rintamalla SM-tasolla. Emme kuitenkaan painosta kilpailemaan, vaan toiminnassa ovat tasa-arvoisina mukana ihan kaikki lapset. Kilpailuissa kaikkia kannustetaan ja lasten viesteihin lähdetään suurella joukolla hakemaan kivoja kokemuksia. Jo se, että uskaltaa osallistua, on arvokas asia!