Rakentajien SM-suunnistukset 9.-10.10.2021 Kilpailuohje

Kilpailuohje

Noudatettavat säännöt ja ohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL sääntöjä soveltuvin osin sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta ja rastimääritteet

Kartta on 6-värinen, kartoitus 2019 ja päivitys 2020, mittakaava on 1:10 000 sarjoissa H/D21…45 ja vanhemmissa 1:7500. Viestikilpailussa kartan mittakaava 1:7 500. Käyräväli kaikissa mittakaavoissa 5 m. Rastimääritteet on painettu karttoihin. Kartta on tulostekartta. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Maasto

Lauantai Kilpailumaasto sijaitsee Tampereella Vuoreksessa. Alueen vanha kartta on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Lauantain kilpailumaasto on pääosin hyväkulkuista. Korkeuserot ovat maltilliset, alueella on kaksi korkeampaa mäkialuetta. Kilpailualuetta halkoo muutama tie, polkuja ei maastossa juurikaan ole. Paikoin maastossa on ns. tuulenkaatoja alueittain enemmänkin, nämä kohdat on merkitty karttaan pystyvihreällä (symboli 407). Radoilla ylitetään kilpailualueen teitä, ja kilpailijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta näissä kohdissa. Pienemmillä poluilla ja pitkospuilla tulee kilpailutilanteesta huolimatta muistaa huomaavainen käytös muita maastonkäyttäjiä kohtaan.

Sunnuntai viesti kilpaillaan Makkarajärvellä. Radat juostaan pääosin Makkarajärven runsaspolkuisella luonnonsuojelualueella. Mäenpäällysteet ovat hyvänkulkuisia, rinteet ja mäkien väliset alueet peitteisiä. Soissa on melko paljon vettä ja monet polut ovat hyvin mutaisia. Karttaan on piirretty vain oleellisimmat kivet, ylitsepääsemättömistä jyrkänteistä ei tosiaan pääse yli.

Kielletyt alueet

Tonteille meno kielletty,  ne on merkitty tonttivihreällä.

Kilpailumateriaali

Kilpailumateriaalina on kartta ja emit-tarkistusliuska. Molemmat saa lähdöstä.

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

EMIT-leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Samaa Emit-korttia saa käyttää vain kerran kilpailun aikana. Tarvittaessa kortteja on vuokrattavissa infosta (vuokra 5 euroa). Vuokrakortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 100 euroa.

Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastin 0-leimasimella. Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Toimimattoman kortin tilalle voit vuokrata kortin infopisteestä. Myös kortin numeron vaihtaminen tehdään infopisteellä.

Varusteet

Ilman karttanäyttöä olevan tallentavan GPS-laitteen käyttö on sallittu. Tallennetun reittidatan saa ladata internettiin tai muihin palveluihin vasta viestin jälkeen.

Suunnistusasun tulee olla sääntöjen mukainen. Piikkareiden käyttö on kielletty.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille/ huoltajille. 

Sarjat ja matkat

Matkat ovat sääntömääräiset ja viestissä kaikissa sarjoissa kaikilla osuuksilla on hajonta. 

Sarjat ja matkat (poikkeaa Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ohjeista)

Henkilökohtainen kilpailu:

SarjaRatapituus SarjaRatapituus
H215,9 kmD213,8 km
H355,6 km
H405,6 kmD403,5 km
H454,8 kmD453,5 km
H503,8 kmD503,1 km
H553,8 kmD553,1 km
H603,1 kmD602,6 km
H652,6 kmD652,4 km
H702,4 kmD702,0 km
H752,0 kmD752,0 km
H802,0 kmD802,0 km

Viesti:

SarjaJoukkueen yhteisikä
vähintään
OsuuksiaOsuuspituudet
A150 vuotta33,9 – 5,3 km
B180 vuotta32,8 – 4,0 km
C210 vuotta32,8 – 3,5 km

Lähtöluettelot

Lähtöluettelot sarjoittain ovat nähtävissä tulostaululla sekä järjestäjän internet-sivuilla perjantaina klo 18.00 . Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama, kuin lähtöluettelossa. Muutokset ilmoitetaan infopisteellä.

Viestin juoksujärjestykset Emit-numeroineen ilmoitetaan kirjallisesti infopisteeseen viimeistään lauantaina klo 17 mennessä tai sähköpostilla alajoutsi@hotmail.com la klo 17 mennessä.

Lähdöt ja maalit

Lähtöön on lauantaina matkaa n. 1800 metriä. Sunnuntaina n.  300 metriä. Lauantain kilpailussa on etämaali, josta on viitoitus kilpailukeskukseen. Maalileimaus päättää kilpailusuorituksen. Tulokset luetaan kilpailukeskuksessa.

K-piste on merkitty maastoon rastilipulla.

Ensimmäiset lähdöt ovat lauantaina klo 14. Käytännössä kaikki lähtevät 14-15. Lähtökarsinaan siirrytään 3 minuuttia ennen varsinaista lähtöaikaa. 

Ennen lähtöä nollataan Emit-kortti. Kartan saa lähtöhetkellä. Lähtöpaikka on K-piste.

Viestikilpailu on Makkarajärvellä. Viestikilpailu tapahtuu sunnuntaina yhteislähtökilpailuna, kaikki sarjat/kilpailijat lähtevät yhteislähdöllä klo 10. Kartat jaetaan käteen ennen lähtöä.

Viimeiseltä rastilta ei ole viitoitusta maaliin. 

Maaliin tuleva kilpailija tekee maalileimauksen

Maaliin saapuneet kilpailijat poistuvat Emit-tarkastuspisteen kautta.

Joukkueen loppusijoituksen ratkaisee joukkueen jäsenten yhteenlaskettu kilpailuaika. 

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa ja kulkevat leimantarkistuksen kautta. Myös loukkaantumistapauksissa täytyy tehdä ilmoitus maalitoimitsijoille. 

Tulokset

Viralliset tulokset julkaistaan järjestäjän nettisivuilla kilpailun jälkeen.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka infopisteen välittömässä läheisyydessä.

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä.

Pukeutuminen, pesu, WC ja kahvila

Lauantain kilpailussa on WC ja kahvila avoinna klo 14.00 saakka. Tämän jälkeen lähin WC löytyy Lahdesjärven ABC:ltä. Sunnuntaina ei ole palveluita. Lähin WC Duon kauppakeskuksessa Hervannassa.

Pysäköinti ja kilpakeskus

Lauantain kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Vuoreksen Puistokatu 62, Tampere

Sunnuntain kilpailukeskus osoitteessa Salmenkalliontie 52, Tampere, vieressä myös Tampereen ratikan linjan 3 päätepysäkki.

Muutokset ja täydennykset kilpailuohjeisiin

Mahdolliset muutokset kilpailuohjeisiin julkaistaan tarvittaessa. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailun infotaululla .

Kilpailun johto

Kilpailunjohtaja: Jukka Alajoutsi, Koovee, 040 4859655

Ratamestarit: Henri Pöntinen ja Timo Sild