Ohjeita järjestelmiin

Suunnistuksessa on useita järjestelmiä, joiden avulla ilmoittaudutaan kisoihin, tapahtumiin jne tai hankitaan lajissa tarvittavia lisenssejä. Alla lyhyt katsaus ja ohjeita näihin järjestelmiin.

Lisenssi ja SuomiSport

Lisenssi on suunnistajan ja Suunnistusliiton välinen sopimus, lupa kilpailla. Lisenssi ei ole välttämätön suunnistuskoululaiselle, joka ei kilpaile. Lisäksi osa lasten kisoista ja/tai sarjoista on lisenssivapaita, joten niihin voi osallistua kuka vaan.

Lisenssiin on mahdollista ostaa erillinen tapaturmavakuutus, joka antaa turvaa mahdollisten tapaturmien varalta.

Lasten lisenssit maksavat 10 euroa koko vuodeksi ja vakuutus myös 10€.

Lisenssit ostetaan SuomiSport-palvelussa, jossa hallinnoidaan nykyään suurta osaa eri lajien lisensseistä.

Suunnistusliiton lisenssiohjeet.

JuRmo

JuRmo on Koovee suunnistuksen jäsenrekisteri- ja ilmoittautumisjärjestelmä. JuRmon avulla ilmoittaudutaan jäseneksi sekä ilmoittaudutaan mm. leireille. Toimintamaksut, leirimaksut jne laskutetaan JuRmon avulla.

Lisäksi JuRmossa hallinnoidaan jäsenten talkoopisteitä, joita voi kerryttää osallistumalla vapaaehtoistyöhön, esim. toimitsijaksi kisoihin tai teatteritoiminnan aikanaan käynnistyessä osallistumalla narikkavuoroihin. Talkoopisteillä voi maksaa / lyhentää omia tai huollettaviensa harrastusmaksuja.

Kun lasta ilmoitetaan suunnistuskouluun, ilmoita ensin omat tietosi ja sitten vasta lapsen tiedot – näin voit huoltajana hallinnoida lapsen tietoja järjestelmässä omien tietojen ohella. Ohjeet lapsen ilmoittamiseen: https://koovee-suunnistus.fi/jurmo/index.php/skoulu

IRMA

IRMA on suunnistusliiton järjestelmä, jossa ylläpidetään liiton jäsenrekisteriä sekä ilmoittaudutaan kilpailuihin. Kun olet hankkinut lisenssin tai oman emit-kortin, lisää tiedot IRMA-profiiliin.

IRMA-ohjeet

Kutsuhuuto

Kutsuhuuto on Koovee suunnistuksen kevyt ilmoittautumisjärjestelmä, jolla tehdään ilmoittautumiset tapahtumiin, joihin ei liity erillistä laskutusta; esim. joidenkin harjoitusten karttavaraukset.