Kompassiviesti Kilpailuohje

30.6.2021, Linnainmaan koulu, Linnainmaankatu 12, Tampere

Kilpailuohjeet

Nämä Kooveen kisasivuilla julkaistut kilpailuohjeet ovat alustavat. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailupäivänä klo 12 Koovee kisasivuilla ja kilpailupaikalla infon läheisyydessä.

Koronaohje

Saavuthan kilpailualueelle vain terveenä! Mikäli sinulla on ylähengitystieoireita, jää kotiin. Vaikka epidemia-tilanne on jo parempi, turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa on edelleen syytä noudattaa. Kilpailukeskuksessa on tarjolla useassa paikassa käsidesiä.

Kilpailutapahtuma

Osuudet, sarjat ja matkat julkaistu erillisellä sivulla.

Joukkuemateriaali ja juoksujärjestykset

Joukkuemateriaali noudetaan kilpailukeskuksen infosta. Materiaalit ovat seuroittain kirjekuorissa. Jokaiselle joukkueelle on oma kirjekuori, joka sisältää rintanumerot ja Emit-korttien tarkistuslipukkeet sekä mahdollisia lisäohjeita kilpailua varten. Rintanumeroihin tarvitaan omat hakaneulat.

Juoksujärjestykset on ilmoitettu etukäteen järjestäjille. Jos niihin tulee viime hetken muutoksia, muutokset tulee ilmoittaa kilpailukeskuksen infoon materiaalikuoressa olevalla lomakkeella ennen viestin lähtöä. Jos muutoksia ei ole tullut, juoksujärjestyslomaketta ei tarvitse palauttaa. (Muutoksista peritään maksu 5 e/joukkue.)

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät rintanumeroita. Rintanumeroissa on joukkueen numero ja osuuden numero. 1.- 5. osuuden rintanumerot ovat valkoiset ja 6. osuuden rintanumeron taustaväri on keltainen.

Emit-kortit

On tärkeää, että jokainen suunnistaja käyttää juuri sitä Emit-korttia, jonka numero on ilmoitettu järjestäjille. Huoltajia pyydetään varmistamaan oman joukkueensa osalta, että jokaisella on oikea kortti ja siihen kiinnitettynä tarkistuslipuke. Tarkistuslipukkeeseen merkitään joukkue- ja osuusnumero.

Yhtä emit-korttia voi käyttää vain yhden kerran kilpailun aikana.

Mahdollisista emit-kortin muutoksista ilmoitettava infoon ennen kilpailun alkua. Muutokset ilmoitetaan käyttämällä seurakuoresta löytyvää muutoslomaketta.

Kartta

Kilpailukartan mittakaava on 1:5000, käyräväli 2,5 metriä. Sprintin karttamerkit, esim leveän/kovapintaisen polun merkkinä on ruskea polkumerkki ja pieni polku on merkitty mustana katkoviivana.

Kartta on tulostekartta, johon viimeisimmät päivitykset on tehty kilpailua edeltävinä viikkoina.

Rastimääritteet ovat kartassa. Rasti- ja tukireitin siimari on merkitty karttaan oranssilla värillä. Kartan kääntöpuolelle on merkitty isolla joukkueen kilpailunumero ja pienemmällä osuusnumero.

Rastit ja siimari

Rasteilla on rastilippu ja pukissa oleva leimasin, jossa on numerokoodi. Rastireitin rasteilla on rastitunnukset RR1, RR2 jne. sekä rastileimasimessa että rastilipussa. Muilla rasteilla on numerokoodit. Joillakin rasteilla on ruuhkien välttämiseksi kaksi leimasinta. Muista tarkistaa rastikoodi, sillä rasteja on lähekkäin.

Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, koodit RR8 ja 90. Minkä tahansa osuuden kilpailija saa leimata kummalla tahansa leimasimella (RR-tunnuksellisella tai numerokoodillisella). Rasti- ja tukireitin siimari on merkitty maastoon valkoisella muovinauhalla. Viitoitus alkaa vaihtopuomilta ja päättyy vaihto/maalileimasimella.

RR-osuuksilla puuttuvista leimauksista saa aikasakkoa 10 min/puuttuva rasti. Muilla osuuksilla puuttuva rasti johtaa hylkäykseen.

Mallirastit sekä emit-testaus ovat opaspaalun luona.

Kielletyt alueet

Kilpailualueella on tontteja, jotka on merkitty tonttivihreällä karttaan. Yhden tonttialueen reunassa on lisäksi kielletyn alueen punakeltaista nauhaa.

Viestin lähtö

Ensimmäisen osuuden suunnistajat lähtevät yhteislähdöllä klo 18.00 lähtöpaikalta. Emit-kortit nollataan ennen lähtöpaikalle menoa.

Ensimmäisen osuuden suunnistajien tulee olla lähtöalueella viimeistään n. 5 minuuttia ennen lähtöä. Aloittajat järjestäytyvät numeroaan vastaavalle paikalle järjestäjän opasteiden mukaan. Kartat jaetaan käteen kartta suljettuna n. 1 minuutti ennen lähtöä. KARTAN SAA AVATA VASTA LÄHTÖLAUKAUKSEN JÄLKEEN. Joukkue hylätään, mikäli kartta avataan ennen lähtölaukausta.

K-piste on kenttäalueen reunalla.

Vaihtoalueelle meno

Muiden osuuksien suunnistajat lähtevät vaihtopuomilta edellisen osuuden suunnistajan tuotua heille kartan. Emit-kortit nollataan vaihtoalueelle mentäessä. Ole ajoissa vaihtoalueella! Nopeimmat osuudet saatetaan suunnistaa noin 10 minuutissa.

Viestin vaihto

Viimeiseltä rastilta suunnistaja juoksee viitoitusta pitkin vaihtoleimaukseen. Kilpailija luovuttaa karttansa toimitsijalle vaihtoleimauksen jälkeen ja jatkaa karttatelineelle, josta hän ottaa seuraavan osuuden kartan, juoksee vaihtopuomille ja antaa kartan lähtevälle kilpailijalle, joka juoksee tämän jälkeen K-pisteelle aloittaen oman suorituksensa. Vaihtopuomilta K:lle on matkaa n. 50 metriä.

Osuutensa suorittanut kilpailija kävelee maalilinjan jälkeen olevalle tarkastuspisteelle, jossa hänen Emit-korttinsa tarkastetaan. Jos leimauksissa on epäselvyyksiä asia selvitetään tulospalvelun kanssa.

Huoltajakarsina

Huoltajakarsina on K-pisteelle johtavan viitoituksen varressa oleva merkitty paikka, jossa joukkueiden huoltajat voivat tarvittaessa antaa neuvoja lähtevälle suunnistajalle. Tämä on tarkoitettu aloitteleville suunnistajille ja huoltaja voi tällöin antaa lähtevälle suunnistajalle esimerkiksi vastaavia ohjeita, joita annetaan rastireittiläisille henkilökohtaisen kilpailun lähtöpaikalla (kartan suuntaus, siimarin esittely, olinpaikan määrittäminen jne). Yksi huoltaja / seura.

Viestin maali

Maaliin saavutaan samalla tavalla kuin vaihtoon. Kilpailusuoritus päättyy siihen, kun ankkuriosuuden suunnistaja leimaa maalileimasimella. Osuutensa suorittanut kilpailija luovuttaa karttansa ja siirtyy suoraan maalileimauksesta leimantarkastukseen. Tasaisessa tilanteessa maaliinsaapumisjärjestyksen ratkaisee maalilinjalla maalituomari 8 ensimmäisen joukkueen osalta. Joukkueen muut jäsenet voivat halutessaan saattaa ankkurinsa maaliin viitoitusta noudattaen. Loppukiritilanteissa näin ei kuitenkaan voi tehdä, jotta viitoituksella olevat ylimääräiset henkilöt eivät haittaa kilpailijan etenemistä.

Viestin vaihdon mallisuoritus

Viestin vaihdon toiminnoista järjestetään mallisuoritus klo 17.40. Kuulutus selostaa mallisuorituksen tapahtumat. Tällöin etenkin ensimmäiseen viestiinsä osallistuvien on hyvä seurata, miten pitää toimia. Jos olet epävarma, miten sinun tulee lähdössä tai vaihdossa toimia, kysy missä tahansa tilanteessa rohkeasti apua huoltajaltasi tai toimitsijoilta.

Uusintalähtö

Vaihto suljetaan 10 minuuttia voittajajoukkueen maaliintulon jälkeen. Ne suunnistajat, jotka eivät ole päässeet osuudelleen tähän mennessä, lähtevät matkaan uusintalähdössä 15 minuuttia voittajan maaliintulon jälkeen.

Myös keskeyttäneiden ja hylättyjen joukkueiden jäljellä olevat suunnistajat lähtevät
samassa yhteydessä. Uusintalähtö tapahtuu karttatelineiltä. Vaihdon toimitsijat opastavat ja ohjeita annetaan kuulutuksella.

Tulokset

Tulokset ovat reaaliaikaisesti näkyvillä online-tulospalvelussa. Linkki tuloksiin kilpailun kotisivuilla.

Ulkopuoliset ja yhdistelmäjoukkueet

Viestiin on mahdollista osallistua sellaisilla joukkueilla, jotka eivät noudata annettuja ikä- ja sukupuolirajoituksia. Seurat voivat muodostaa myös yhdistelmäjoukkueita. Lisäksi Hämeen alueen ulkopuoliset seurat voivat osallistua. Tällaisten joukkueiden nimen perässä on U. Kaikissa mainituissa tapauksissa joukkueet suunnistavat virallisten tulosten ulkopuolella eivätkä ne voi saada palkintoja. Muuten suoritus on täysin muiden joukkueiden suorituksen kaltainen.

Karttojen palautus

Kartat kootaan pois vaihtoon ja maaliin saapumisen jälkeen uusintalähtöön saakka. Kartat palautetaan uusintalähdön jälkeen. Palautuspaikka on info. Kartat palautetaan huoltajille joukkueittain. Kätevintä on, että kustakin seurasta vain yksi huoltaja käy noutamassa koko seuran kartat.

Palkintojenjako

Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein. Voittajajoukkue saa vuodeksi kiertopalkinnon haltuunsa.

Kilpailukeskuksen toiminnot

Katso karttaa, johon eri toimintojen sijainnit on merkitty.

Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskukseen saavutaan liikenneopasteiden mukaisesti Sammon valtatien ja Linnainmaan puistokadun risteyksen suunnasta. Ajotie pysäköintiin on paikoin kapea, minkä vuoksi vastaantulevalle liikenteelle ei ole kaikissa kohdissa tilaa. Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa hiekkakentälle pysäköinninohjaajien opastuksen mukaisesti. Ei pysäköintimaksua.

Info

Info sijaitsee koulurakennuksen seinustalla. Infossa jaetaan joukkuemateriaalit. Juoksujärjestysmuutokset ilmoitetaan infoon. Vuokratut Emit-kortit noudetaan infosta ja palautetaan sinne. Kortin vuokra on 5 euroa. Maksut infoon lähimaksuna, Mobile Payllä tai käteisellä. Kadonneesta kortista peritään 80 euron maksu.

WC

WC-tiloja on koulurakennuksessa. Opastus opaspaalulta. Näihin WC-tiloihin EI voi mennä nastarit jalassa.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä.

Kanttiini

Tarjolla on mm. makkaraa, kahvia ja limonadia. Maksut lähimaksuna, Mobile Payllä tai käteisellä.

Urheiluvälinekauppa

Kilpailukeskuksessa on Suunnistajan Kaupan myymäläauto.

Kilpailualueella liikkuminen

Kilpailualueelle saavat mennä vain osuuttaan suunnistavat kilpailijat.

Sprint Tour

Kilpailualueella käydään samanaikaisesti Tampere Sprint Tourin osakilpailu. Rasteja ja suunnistajia on siis maastossa runsaasti.

Kilpailun seuraaminen, yleisö ja seurateltat

Yleisö, huoltajat sekä vuoroaan odottavat ja jo osuutensa suorittaneet suunnistajat voivat seurata kilpailua vapaasti kilpailukeskuksessa pois lukien edellä mainittu kilpailualue. Seurateltoille ei ole tilaa.

Kilpailun johto ja tuomaristo

Kilpailunjohtaja: Jukka Alajoutsi
Tiedottaja: Petri Viitanen, suunnistus@koovee.fi
Ratamestariryhmän johtaja: Elo Saue
Valvoja: Mikko Eskola TP

Onnea kisaan toivottaa Koovee!