Aikuisten suunnistuskoulu

Vuodelle 2022 aikuisten suunnistuskoulujen toteuttamiselle suunnitellaan hieman muutoksia. Näistä tarkempaa tietoa vuoden vaihteen jälkeen.

Vuoden 2021 suunnistuskoulujaksot on saatu päätökseen. Palautetteen perusteella jakso oli ollut antoisa: ”Sain varmuutta rastin ottoon sekä opin käyttämään kompassia, lisäksi kertasin karttamerkkejä ja opin jotain uutta korkeuskäyrien lukemisesta”

”Mukavan vaihtelevat radat, hienoa kun aina eri paikka. Ystävällisiä ohjaajia – sopivan kokoinen ryhmä – eri tasoiset suunnistajat huomioitiin hyvin – sopivan pienissä ryhmissä mentiin metsään. Tuntui että saa henkilökohtaista ohjausta.”

”Opin paljon enemmän kuin mitä osasin etukäteen ajatellakaan.”

Syksyn 2021 jaksot:

Syksyn suunnistuskoulun ensimmäinen kerta on ti 14.9. klo 17.30. Kokoontuminen Lukonmäessä entisen Hervannan laskettelurinteen parkkipaikalla. Ajo parkkipaikalle Turtolankadulta.

Toiseen harjoitukseen kokoonnutaan ti 21.9. Suolijärven ulkoilumajalla

3. kerta on Ruutanan suunnalla, Lintukalliontiellä

4. kerta Etelä-Hervannassa Näyttämönpuistossa Elna Hellmanin kadun puoleisessa kulmassa.

5. kerta Makkarajärvi, kokoontuminen Hervantajärven uimarannalla, Salmenkalliontie

Alkeisjakso

Huom!

Syksyn alkeisjakso siirtyy pidettäväksi yhdessä jatkokurssin kanssa. Toteutamme kurssit rinnakkain ohjaajia jakamalla. Ei siis pidä pelästyä vaan tule rohkeasti mukaan 14.9. alkavalle jaksolle!

Ilmoittautumislinkki jatkokurssin kohdalla.

Jatkokurssi

Syksyn 2021 jatkokurssi on suunniteltu alkavaksi ti 14.9. klo 17.30

Kokoonnumme omiin harjoituksiin yhteensä viisi kertaa ja lisäksi jaksoon kuuluu myös yhteinen iltarastikerta, joka sovitaan jakson aikana.

Tällä jaksolla syvennetään suunnistuksen perustaitoja mm. maaston seuraaminen, kartan suuntaaminen, kompassin käyttö, reitin suunnittelu ja valinta.

Jatkokurssille osallistuminen ei vaadi alkeiskurssin käymistä, vaan se on oma kokonaisuutensa. Mukaan voit tulla uutena tai edellisen jakson jatkoksi.

Ilmoittautuminen jaksolle tapahtuu Myclubin kautta.

Jakson hinta on 80e. Hinta sisältää ohjauksen, kartat ja karttamuovin.

Ryhmän koko rajattu 20 osallistujaan.

Huom! Seuraamme koronan aiheuttamista mahdollisista rajoituksista ja infoamme muutoksista sivuilla sekä ilmoittautuneille.

Kevään 2021 aikuisten suunnistuskoulujaksot

Aikuisten suunnistuskoulun kevään 2021 jatkokurssin jakso saatiin päätökseen iloisissa (ja runsas hyttysissä) merkeissä. Jakson aikana perehdyttiin reitin valintaan, rastinottoon, kompassin käyttöön sekä sprintti- että metsäsuunnistuksen kautta.

Jakson viimeinen harjoitus pidettiin käyräkartalla. Moni mukana ollut sanoi, että oli yllätys kuinka paljon helpompaa pelkällä käyräkartalla oli edetä maastokarttaan verrattuna.

Saatua palautetta kevään jaksoista:

  • ’Halusin tutustua suunnistukseen harrastuksena ja halusin myös oppia lukemaan karttaa. Koin joka kerran jälkeen että olin oppinut taas jotain uutta.’
  • ’Olin lähes joka kerta maastossa eri ohjaajan kanssa. Tämä oli mainiota, sillä jokaisella oli erilaisia tapoja ja vinkkejä suunnistukseen.’
  • ’Tykkäsin siitä että suunnistaessa ei ollut kiire, vaan sai rauhassa keskittyä.’
  • ’Kurssilla oli mukava käydä ja opin paljon uutta.’

Syksyn 2020 ryhmä

Syksyn 2020 ryhmä kuuntelemassa ohjausta harjoituksen teemaan.

Harjoituksen jälkeen keskustelut reitinvalinnoista.

Lisätietoja aikuisten suunnistuskoulusta Marjutilta: marru(at)kotiposti.net