Tarkkuussuunnistuksessa edelleen menestystä

Loistavana normaali- ja hiihtosuunnistajana lapsesta saakka seuraamme edustanut Pinja Satri (sittemmin Mäkinen) päätti ensimmäisen lapsen saatuaan siirtyä tarkkuussuunnistukseen. Jos talvisin riittäisi lunta, hiihtosuunnistuksesta ei olisi tarvinnut luopua. Pinjan kartanluku- ja maaston ja kartan vertailukyky olivat olleet ihmeellisen hyviä jo pienestä pitäen. Moni isä tuumikin tulostaulua katsoessaan, että tyttöjen rata olikin paljon lyhyempi ja helpompi!

Tarkkuussuunnistuksessakin Pinja menestyi alusta alkaen. Huippumiehet, jotka eivät olleet hävinneet Kooveen huipuille kesällä tai talvella, saivat tunnustaa Pinjan paremmakseen tarkkuussuunnistuksessa.
Ensimmäisissä tempon MM-kisoissa Pinja otti reilun mestaruuden. Koronan takia viimeisimmät EM-kisat pidettiin 2018 ja MM-kisat 2019. Molemmista Pinja puolustaa kahta kultamitalia.

Nyt Pinjalla on kymmenen arvokisamitalia, joista viisi on kultaista.
Vuodesta 2018 on järjestetty maailmanranki, jossa Pinja on ollut joka vuosi toinen. Pinja on johtanutkin rankia, mutta hän on innokkaana maailmanrankijärjestäjänä (kilpailunjohtaja, ratamestari tai valvoja) jäänyt ilman kisapisteitä ja menettänyt johtonsa.

Toinen säännöllisesti kisoissa käyvä tarkkuussuunnistaja on Juha Villikka sijalla 101.

Kooveen nuoret ovat yllättävänkin hyviä: 10-sarjalainen Venla Mäkinen on jo sijalla 388 (siis aikuisissa), 7-sarjalainen Leila Mäkinen 493:s.
Molemmat ovat jo voittaneet mm. suunnistusguru Timo Rapakon. Kaikki edellä mainitut ovat osallistuneet nettitarkkuussuunnistuksiin (TORUS-cupiin), jonka avulla on kehitytty. Pinjan nuorimmainen alle 6-sarjalainen Elsa panee oven kiinni huoneesta, menee koneen ääreen, ratkaisee tehtävät ihan yksin ja tulos on aika hyvä.

Pinja on saanut joka vuosi ainakin yhden SM-mitalin. Lajejahan on kaksi:
tempo ja normaalikilpailu. Siis SM-mitaleita jaetaan kuusi (kun pyöräsuunnistuksessakin on kai yli 450 mitalia jaossa).

You may also like...