Kooveen nuorten uutiskirje 11/2021

Nuorten peruskuntokausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin säännöllisen viikorytmin mukaan. Normaalista viikkorytmistä poikkeuksen tekevät joulukuun kotileiri sekä Varsinais-Suomessa pidettävä tammileiri. Helmikuun etelän leiri on vielä mietinnän alla.

Syksyllä saatiin loistavia uutisia nuorten valmennusrintamalta. Kooveen nuorten valmennustiimi on saanut lisää muskeleita kun Rasti-Nokiasta siirtyvät Timo Mustikkamaa sekä Mikko Vainio päävalmentaja Timo Sildin kavereiksi. Alla lyhyt esittely Timosta ja Mikosta.

Timo suorittaa Valmentajan Ammattitutkintoa (VAT12) Varalassa ja omaa urheilutaustaa Timolla löytyy aika paljon eri lajeista – viime vuosina pyöräsuunnistuksesta sekä maastopyöräilystä. Nuorten urheilijoiden kanssa valmennustehtävissä Timolla on mennyt jo useampi vuosi ja kun halu kehittyä valmentajana jatkuu, niin uusia harjoittelumalleja saattaa löytyä aika paljonkin. Timon henkilökohtaiset valmennettavat ovat saavuttaneet niin EM- kuin SM-mitaleja sekä plakettisijoituksia suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen arvokilpailuista.

Mikko Vainio on 44-vuotias nuori tamperelaislähtöinen veteraani ja paluumuuttaja Kooveehen. Nykyään Mikko asuu Nokialla ja työskentelee biologian, maantiedon ja terveystiedon opettajana yläkoulussa.

Suunnistuksen Mikko aloitti 5-vuotiaana Tampereen Pyrinnön oravapolkukoulussa.

Suunnistusseurat:

  • Tampereen Pyrintö 1982-1997
  • Koovee 1997-2019
  • Rasti-Nokia 2020-2021
  • Koovee 2022->

Suunnistuksessa Mikon mielestä parasta ovat erilaiset maastot ja radat, onnistumisen kokemukset sekä yösuunnistus. Valmennuksessa Mikko keskittyy taitoharjoituksiin.

Kati Kuusisto siirtyi sivuun pitkään hoidetusta nuorisopäällikön toimesta ja uusi nuorisopäällikkö on Marko Yliaho. Markoon voi olla yhteydessä nuoriin liittyvissä asioissa. Koska työmyyrä Elo palaili jo aikaisemmin kotimaisemiin, paljon asioita taustalla häärännyt Jouni halusi astua vähän takavasemmalle ja Eppe on luopumassa pitkään hoitamistaan talkoohommista, meillä on nyt paljon uusia nimiä nuorten asioita hoitamassa. Vuorenmaat, Varjolat ja Mäkelät pyörittävät Score-O:n organisointia, hoitavat nuorten reissujen varaukset ja majoitukset sekä hoitavat partiosuunnistuksen. Score-O ja partiosuunnistus ovat nuorten toimintaan budjetoituja tapahtumia. Muusta varainkeräyksestä vastaavat Marru ja Marko. Score-O:n pyörittäminen on nyt paremmin dokumentoitu, ettei mennä pelkällä perinnetiedolla. Vaikka Jaakko Vuorenmaa vastaa siitä, että Score-O pyörii ja kaikille tapahtumille on tekijät, Score-O:n toiminnassa on monia perustehtäviä (kuten karttapohja, markkinointi ja rahaliikenne), joille on sovittu vakiohenkilöt.

Uudet ihmiset tuovat aina uusia ajatuksia ja uutta osaamista. Tästä käy hyvänä esimerkkinä Suvi Vuorenmaan organisoima Score-O:n somenäkyvyyskampanja. Viime vuoden Score-O-tapahtumat näkyivät joidenkin satojen Facebook-käyttäjien feedeissä, nyt mentiin jo reilusti yli kymmenentuhannen. Hyvä, Suvi!

You may also like...