Suunnistuskoulun talvikirje

Talvikaudella suunnistuskoulun harjoituspakettiin kuuluu Score-o:n yhteydessä järjestettävä perhesuunnistus. Perhesuunnistus on noin 2km mittainen suunnistusrata ja rastien läheisyyteen pääsee isoja polkuja/pyöräteitä käyttämällä. Tapahtumat ovat pimeällä poikkeuksena 6.12 joten otsalamput mukaan. Näihin tapahtumiin pyydetään ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Score-o:n kotisivujen kautta: https://tamperescoreo.wixsite.com/website (huom! Suunnistuskoululaisten perhesuunnistuksen karttavaraukset kutsuhuudon kautta)

Lisäksi talven aikana tullaan pitämään viime talvelta tuttuja hiihtoharjoituksia, joissa harjoitellaan hiihtotekniikka leikkien lomassa. Näistä harjoituksista lisätietoa myöhemmin.

Ensi kaudella suunnistuskoulun organisaatio muuttuu hieman ja vastuutehtäviä on jaettu useammalle henkilölle. Toiminnasta vastaa:

Jaakko Vuorenmaa rehtori

Petri Viitanen sihteeri ja tiedottaja

Tero Mamia valmentaja

Anu Juslin, Suvi Vuorenmaa, Hanna-Mari Siivonen vastuuohjaajat

Ensi kauden kalenteri on suunniteltu siten, että kevätjakso on 31.3-16.6 ja kesäloman jälkeen syksyn harjoitukset ovat 4.8-29.9. Harjoituksia on yhteensä 21. Perinteinen Kivijärven leiri on myös tarkoitus järjestää heinä-elokuun vaihteessa. 

Ensi kauden harjoitusten runko suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen niin, että harjoitukset ovat monipuolisia, kehittäviä ja eteenpäin vieviä. Tavoitteena keskittyä enemmän suunnistusopetukseen niin ryhmässä kuin yksilöinä. Yhtenä asiana tähän on keskusteltu nuortenryhmäläisten osallistumisesta suunnistuskoulun valmennukseen siten, että nuori olisi mukana suunnistuskoulussa 1-2 kertaa kauden aikana. Nuori voisi jakaa omia suunnistus ajatuksiaan mahdollisesti myös omia suunnistuskoulu muistoja sekä olla maastossa suunnistuskoululaisten apuna ja ohjaajana. Pyrimme rakentamaan myös joistain harjoituksista analyysejä missä käydään jälkikäteen harjoitusta ja rastivälejä tarkemmin läpi.

Niille nuorten ryhmäläisille, jotka ovat vielä suunnistuskouluiässä tullaan järjestämään myös enemmän heille sopivampia harjoituksia muun muassa karttaa muokkaamalla.

Suunnistuskoulun ensi kauden isoimmat tavoitteet ovat saada mukaan enemmän innostuneita nuoria. Tällä hetkellä suunnistuskoulua mainostetaan Score-o tapahtumien yhteydessä. Keväällä tullaan myös tekemään someen mainoskampanjoita. 

Toinen tavoite on saada suunnistuskoulusta enemmän jatkumoa nuorten ryhmään. Tähän yhtenä konkreettisena esimerkkinä on Teron mukaan tuleminen tuon ikäryhmän valmennukseen. 

You may also like...