SM-yö 25.9.2021 Haminan Metsäkylässä

Lauantai-illan pimettyä käynnistyi kisa yösuunnistuksen Suomen mestaruuksista. Kooveelta oli osanottajia useammassa sarjassa, ensi kertaa mukana olevista 15-vuotiaista nuorista herrat 65-sarjaan saakka.

Kisakuvauksessa ratamestari sekä valvoja kuvasivat omissa lausunnoissaan maastoa nopeakulkuiseksi, maaston tarjoavan kuitenkin haasteita paikoittaisella tiheydellä, pienipiirteisillä rinteillä sekä hakkuilla.

Nämä haasteet lauantaina parhaiten selvittivät Jenny Ojala D18-sarjassa, Oona Kaikkonen D16-sarjassa ja Timo Sild miesten pääsarjassa. Kolmikon suunnistajat sijoittuivat toiseksi omissa sarjoissaan. Näitä sijoituksia täydensi Jasper Alajoutsin 4. sija H18-sarjassa.

Jenny pohdintaa kisasta: ” Sm-yö oli hieno kisa hienossa yösuunnistusmaastossa. Omalla radallani oli haastavia rastipisteitä, sekä muutama pitkä reitinvalintaväli. Suoritukseeni olen tyytyväinen, suunnistus oli hallinnassa ja huolellista, mitkä olivatkin tavoitteitani kisaan. Varsinaisia pummeja ei tullut, mutta muutama heikompi reitinvalinta.”

Oona kuvasti tunnelmia näin: ”Lähdin kisaan tosi hyvällä fiiliksellä ja jo ennen kisaa tuntui että nyt menee hyvin. Radassa oli kuitenki aika paljon haastetta varsinkin pimeessä suunnistamiseen. Ite pystyn jotenkin keskittyyn paljon paremmin kun näkee tasan sen valokeilan verran eteenpäin eli jopa ne vaikeimmat rastipisteet löyty yllättävän sujuvasti. Oon tosi tyytyväinen suoritukseen ja yösuunnistuskisat on kyllä niitä kaikista hauskimpia kisoja.”

Jenny, D18-sarjan hopeamitalisti
Oona, D16-sarjan hopeamitalisti

You may also like...