Suunnistusliigan avaus Keravalla

Pitkän odotuksen jälkeen pääsivät suunnistajat aloittamaan suunnistusliigan Keravalla. Sprinttikilpailussa, joka oli myös EM- ja MM-näyttökilpailu, edustivat Kooveeta Jenny Ojala ja Joni Hirvikallio.

Jenny oli naisten pääsarjassa kahdeskymmenes ja hävisi voittajalle Klemettisen Veeralle 57 sekunttia. Iltapäivällä käydyssä saman matkan uusintajuoksussa paransi Jenny oma aikaa 23 sekunttia, joka oli huomattavasti vähempi kuin keskimäärin. Pieni ero kilpailusuorituksen ja uusintajuoksun välissä saattaa osoittaa suunnistuskyvyn, juoksukyvyn sekä paineensietokyvyn hyvään tasapainoon: heti ensimmäisellä yrityksellä päästään lähelle maksimisuoritusta.

Jenny Ojala. Kuva: Jarmo Koskela

Joni sijoittui miesten pääsarjassa kuudenneksitoista, tappio oli voittajalle Niemen Aleksille 45 sekunttia. Jonin tähtäimessä oli paikka Suomen maajoukkueessa, mutta vähän alavireinen näyttö kovatasoisessa kilpailussa jätti hänet tällä kertaa valikoimasta ulos. Lohdutusta tarjosi Jonin suoritus uusintajuoksussa, jossa hän oli toinen – aamupäivän aika parani peräti 1.28! Kunto ei ole huono ja katseet suuntautuvat kohti maastomatkojen näyttökilpailuja.

Joni Hirvikallio. Kuva: Jarmo Koskela

GPS-seuranta naiset

GPS-seuranta miehet

Tulokset

You may also like...