SM-viestistä pronssit H21 ja D16 joukkueille!

by Super User
Jaoston tiedotteet

Kooveen miesten joukkue Topi Anjala, Jani Myllärinen, Jani Lakanen ja Olex Kratov sekä tytöt Hilla Niemelä, Jenny Ojala ja Rosa Simola pääsivät pronssin makuun. Lisäksi kolme joukkuetta sarjoissa H18, H21 ja D21 palkittiin plaketein.

smv17 D16 pronssiSM-viesin näyttämöksi oli löytynyt kurainen pelto Espoosta teemalla back to last century, mutta pahimmilta vesisatelta vältyttiin ja joten urheilullullisesti mainiot viestit Espooseen saatiin.

Kooveen kokonaissaaliina oli kaksi mitalia ja kolme plakettia, jotka rakennettiin seuraavasti:


Päivän positiivinen suoritus oli D16-sarjan tyttöjen mitali, jonka alkuun laittajana oli Hilla Niemelä. Hilla onnistui aloituksessa hyvin sillä aloitusosuuden kärjessä yhdessä Espoon suunnan kanssa tullut Hilla laittoi viestille tahdit, josta muiden oli hyvä jatkaa. Toista osuutta vei vasta 14-vuotias Jenny Ojala, mutta kärkitaistelu ei nuorta juuri huimannut, vaan hyvän suorituksen jälkeen toisena Espoon jälkeen vaihtoon tullut Jenny antoi hyvän paikan ankkurille Rosa Simolalle.

Ankkuri osuudella takaa nousi ohi ja voittoon JRV, Espoo piti kakkossijan ja Hillan, Jennyn ja Rosan kaulaan ripustettiin pronssimitalit!

Kakkosjoukkue Rita, Alisa ja Daniela olivat 24. sijalla.

Miesten viesti sai hyvän alun, kun Koovee oli kärjessä kolmen joukkueen voimin. Ainoastaan kakkosen AP Lassila oli jäänyt hiukan. Vaihtoon tuli kärjessä kolmas ja nelosjoukkueen avaajat Kenny ja Lauri Kennyn viedessä piikkipaikan nimiinsä. SM-kisojen sääntöjen mukaan yksi ei suomalainen tai suomessa asuva saa vain juosta per joukkue, niin siksi joukkueet oli rakennettu näin. Ykkösen Topi teki 1,5 minuutin virheen lopussa ja pidennän hajonnan kierron vuoksi Topi tuli vaihtoon sijalla 11 kärjen vaihdettua +3:22 aiemmin.

Toisella osuudella Jani nosti sijoituksen kuudenneksi, mutta ero kärkeen kasvoi 4:07:een. Janilta hänelle tyypillinen varma suoritus tiukassa paikassa. Viestin kärkeen siirtyi Paimio ja ilmassa alkoi olla ratkaisun makua.

smv17 H21 pronssiKolmannella osuudella viestiä vei hyvässä syyskunnossa oleva Jani Lakanen ja sijoitus petraantui parilla pykälällä. Osuuden nopeimman ajan juossut Elias Kuukka nosti Pyrinnön taistelemaan mitaleista yhdessä IkNV:n kanssa Paimion takana.

Ankkuriosuudella oli vain kovia miehiä ja suomalaiset loistivat poissa olollaan. Olex teki normaalin varman suorituksen ja juoksi samalla ankkuroista pohja-ajan. Ero kärjessä lähteneeseen Paimioon ja IkNV:n supistui ja Pyrinnön Runeson joutui ohitetuksi. Liki neljän tunnin suunnistamisen jälkeen kärkinelikko saatiin 1:32 minuutin sisällä maaliin ja varsinkin 2-3 sijasta taistelu meni tiukaksi, vaikka miehet eivät toisiaan maastossa juuri nähneet ja loppukirejä ei tarvittu.

Kakkosjoukkue nousi plaketeille (sija 10.) kolmantena vuonna peräkkäin ollen samalla jälleen paras kakkosjoukkue. AP, Juho Westerlund, Jarno Parkkinen ja Timo Sild eivät ihan odotetun vahvaan joukkuesuoritukseen yltäneet, mutta plaketti kakkosjoukkueella on aina kova suoritus!

Naisten joukkue Liisa Anttila, Karoliina Ukskoski ja Miia Miittynen suunnistivat tasaisesti läpi viestin sijoittuen kuudenneksi. Viestin voiton vei ennakkosuosikkien nenän edestä miehissäkin juhlinut Paimion Rasti. Kakkosjoukkue Marika Hara, Ulrika Uotila ja Anna-Kaisa Anjala sijoittui sijalle 15.

D20 tytöt Susanna Suojanen, Ella Skog ja Iiris Taubert sijoittui 13. sijall ja H16-pojat Jasper Alajoutsi, Vertti Laitinen ja Joel Schüle olivat sijalla 16.

Myös H18-joukkue Otso Westerlund, Väinö Johansson ja Saul Klemola ylsivät plaketeille sijalla 10.

Yläkuvassa D16-pronssitytöt Rosa(vas), Jenny ja Hilla. Alakuvissa plaketistit Timo, Juho, AP, Karoliina, Miia, Otso ja Saul. Muutama plaketisti kuvista puuttuu hyvistä syistä.
smv17 plaketit