Marikan upea ajo siivitti Suomen MM-kultaan

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailujen päätöslajissa viestissä lauantaina Suomen naiset Ingrid Stengård, Marika Hara ja Susanna Laurila ottivat MM-kultaa. Ingrid tuli ykkösosuudelta viidentenä neljä minuuttia Ruotsista. Marika ohitti kakkososuudella edellään lähteneet ja teki lähes puolen minuutin eron Venäjään ja Tsekkiin. Susanna Laurila kasvatti eroa lisää minuutin hopea-Venäjään ja pronssi-Tsekkiin.

Pe 21.8.2015. Huono alku pudotti Marikan seitsemänneksi. Edellisistä lähdöistä poiketen Marika aloitti perjantain pitkän matkan kisan hapuillen. Sitten meno parani, ja Marika edellään lähteneet oli parhaana suomalaisena seitsemäs samalla minuutilla neljännen kanssa. Tsekin Martina Tichovska sai kultaa, Venäjän Svetlana Poverina hopeaa ja Ruotsin Cecilia Thomasson pronssia. Henna Saarinen sijoittui 25:nneksi. - Lauantaina kisat päättyvät viesteihin. Suomen ykkösessä ovat Ingrid Stengård, Marika Hara ja Susanna Laurila. Henna Saarinen aloittaa kakkosen.

Ke 19.8.2015. Mestaruutta puolustanut Marika kuudenneksi. Pyöräsuunnistuksen MM-kisat jatkuivat keskiviikkona Tsekissä kosteissa ja liukkaissa olosuhteissa Turnovin esikaupunkialueella. Marika Hara oli sprintin puoliväliin asti mitalivauhdissa. Sitten lyhyellä rastivälillä hän unohtui lukemaan liian pitkään seuraavaa väliä, jolloin rasti jäi leimaamatta. Palaaminen rastille vei aikaa ja pudotti Marikan kuudenneksi. Martina Tichovska sai kultaa ja Susanna Laurila hopeaa. Henna Saarinen oli kolmanneksi parhaana suomalaisena neljästoista.

Ti 18.8.2015. Marika kuudes keskimatkalla. Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut alkoivat tiistaina Tsekin Liberecissä. Naisten keskimatkan kisan voitti Ranskan Gaelle Barlet, joka kukisti Tsekin Martina Tichovskan 24 sekunnilla ja britti Emily Benhamin 34 sekunnilla. Susanna Laurila oli neljäs. Marika Hara oli loppupuolelle asti koko ajan kolmen joukossa, mutta teki sitten pienen virheen alamäkeen ja putosi kuudenneksi. Henna Saarinen päätyi sijalle 27.

-------------------------------------------------------------------------------------

Marika on MM-kisojen päätyttyä 28-vuotias. Hänellä on nyt 8 MM-kultaa, 5 hopeaa ja 4 pronssia. Lisäksi 7 EM-kultaa, 1 hopea ja 4 pronssia. Oikea voittajatyyppi!

Hennalla on yksi nuorten MM-kulta, viisi hopeaa ja yksi pronssi. Aikuisten MM- ja EM-mitaleita Hennalla ei vielä ole.

18.-22.8.2015 | Pyöräsuunnistuksen MM-kisat