Onnistumisia Suunnistuksen Maailman Cupissa

by Migrator
Jaoston tiedotteet

 

Maailman-cup jatkui Norjassa pitkän tauon jälkeen pitkän matkan kisalla, sillä aloituskierros oli Australiassa tammikuussa. Kooveelaisista oli iso joukko viivalla, sillä naisissa teki maajoukkuedebyytin teki Miia Niittynen. Miian lisäksi viivalla olivat naisissa Svetlana Mironova ja miehissä Timo ja Lauri Sild.

 Miia maajoukkuedebyytissään

Naisten kisalla oli matkaa vajaa 9,1 km ja maasto oli tyypillinen pohjoismainen raskas maasto, mutta sinällään radat eivät olleet erityisen vaativia, vaikka jotkin rastipisteet osoittautuivat varsin kiperiksi. Sekä Miia että Sveta onnistuivat suorituksissaan suuremmitta virheittä ja sijoitus nousi loppua kohti, sillä pitkällä matkalla usein lopussa väsyneenä suunnistaja sortuu virheisiin. Ratkaisevaksi osoittautui muutama pitkä reitinvalintaväli, joilla tuli löytää optimaalinen reitti hyvän sijoituksen varmistamiseksi.

Svetlanan polven kuntoutusprojekti osoittautui varsin onnistuneeksi, sillä kevätkauden kansainvälinen avaus tuotti hienon kolmannen sijan, johon urheilija itse oli erittäin tyytyväinen. Tyytyväinen oli myös Miia debyyttiinsä suomi-paidassa, sillä 22. sija jopa MM-kisaakin kovempitasoisessa MC-startissa kolmanneksi parhaana suomalaisena antaa viitteitä siitä, että maajoukkuekutsu napsahtaa jatkossakin.

Miesten 1,5 tunnin 14.4 km kisassa Lauri suunnisti sijalle 25 ja Timo sijalle 39. 2DReroute analyysin perusteella muutamalla pitkän välin reitinvalinnalla syntyi ratkaisevat erot. Miesten kisaa leimasi pitkän matkan kisaan turhan lyhyt kahden minuutin lähtöväli, jonka seurauksen monien ’hyvään junaan’ päässeiden sijoitus nousi. Kisa ratkesi aika alkuvaiheessa, kun Mattias Kyburz ajoi edellään lähteneen Thierry Gueorgioun kiinni pitkien välien hyvillä reitiinvalinnoilla. Kärkimiehistä Gustav Bergman taivalsi radan yksin kuten myös Timo ja muutama muu.

Seuraavaksi Kooveelaisista Michal Hubacek on viivalla, kun siirrytään ruotsin puolelle sprinttiä suunnistamaan. Miian kisat olivat tässä, mikäli valmennusjohto ei poisjääntien vuoksi joudu tekemään suunnitelmiin muutoksia. Timon ja Laurin fokus on sunnuntain keskimatkalla. 

Miia sai avauskisastaan myös ensimmäiset MC pisteet ja Svetlana jatkaa cupissa viidentenä: 

http://ranking.orienteering.org/WorldCup

Muita linkkejä kisaan liittyen:

 

http://news.worldofo.com/2015/06/03/world-cup-long-halden-maps-results-and-analysis/

Miesten kartta: http://omaps.worldofo.com/?id=144151

Naisten kartta: http://omaps.worldofo.com/?id=144150

SSL:n juttu: http://www.suunnistusliitto.fi/2015/06/kyburz-ja-bobach-maailmancupin-toisen-kierroksen-ensimmaiset-voittajat/

Kuvia: https://plus.google.com/u/0/photos/102158451710423908622/albums/6156265226085978609

Live center: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=439&;lang=en_EN