SM-keskimatka: Kultaa, pronssia, plaketteja ja maajoukkuepaita

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Keskimatkan SM-kisojen saalis oli kaksi mitalia ja neljä plakettia. Mitaleista vastasivat 40-sarjalaiset, kun Kari Kallio otti pronssia H40-sarjassa ja Elo Saue voitti näytöstyyliin D40-sarjan. Pääsarjoista naisissa Miia Niittynen ja miehissä Jani Lakanen sijoittuivat viidenneksi molemmat. Norten plakettisaldosta vastasivat Ella Skog D16-sarjassa (6.) ja Justus Laitinen H20-sarjassa(10.).

Prisma-rastien ja Keskimatkan perusteella Miia Niittynen pääsee pukemaan maajoukkuepaidan ensimmäistä kertaa ylleen Norjan MC-kiertueelle WOC2016-maastoihin.

Naisissa varinkin kisa oli tiukka, sillä Miia jäi jaetusta pronssista ainoastaan kolme sekuntia ja takana oli myös sekuntipeliä. Muut mitalistit Saila Kinni ja Merja Rantanen sen sijaan erottuivat selkeämmin.

Miehissä voiton korjasi Halden SK:n paitaa kuljettanut Fredric Portin. Vaativassa miesten kisassa pienet virheet ratkaisivat ja Janin oli tyytyminen viidenteen sijaan. Myös Janille olisi näyttökisojen perusteella napsahtanut MC-paikka, mutta Jani on useampaan otteeseen todennut paikkojen kuuluvan nuoremmille.

Pääsarjojen finaaleissa oli mukana kuusi Kooveen naista ja miestä, mutta vaativassa kisassa ei muita onnistumisia saatu. Jani Myllärinen, Juho Westerlund ja Joni Hirvikallio sijoittuivat sijoille 34-39. Naisissa viime kesän maailmanmestari Svetlana Mironova joutui toteamaan vielä suomalaismaastot liian vaativiksi sijoittumalla 32 sijalle.

Nuoret nuorista selvittivät tiensä finaaleihin isommalla joukolla. Plaketit jäivät Ella Skogin ja Justus Laitisen poimuttaviksi, mutta useampi suunnistaja sijoittui hyvin sijoille 10-20. Plaketistien lisäksi finaaliin selvittivät tiensä Severi Valkamo (19./H18), Otso Westerlund (28./H16), Antti Lammi (37./H16), Iiris Taubert (14./D18), Pirjo Ala-Mäyry (31./D18), Susanna Suojanen (13./D18) Reea Simola (27./D16) ja Rosa Simola (37./D15). Osalla finaaleista karsiutuneilla tule selvästi parempi suoritus B-finaalissa.

Hyvätunnelmaisissa kisoissa oli Ikäsarjoissa reilusti normaalia enemmän Kooveelaisia mukana ja A-finaalipaikkoja kerättiinkin urakalla. Parhaista suorituksista, erittäin kovista sellaisista vastasivat D40-sarjan lähes kolmen minuutin erolla voittanut Elo Saue sekä SM-mitaliputken H40-pronssilla avannut Kari Kallio. Reetta Lakanen sijoittui D35-sarjassa neljänneksi.

Samaan aikaan, kun Ikaalissa kisattiin suomalaisen suunnistuksen mestaruuksista, Virossa Lauri ja Timo ottivat odotetun kaksoisvoiton ja Tsekin sprinttimestaruuksissa Michal yllätti hopealla.