Kausi jatkui Kevätyössä

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Snap 2015-04-13 at 10.01.45Kooveen suunnistajilta nähtiin erinomaisia otteita Kevätyössä. Miehet sijoittuivat tiukassa kisassa toiseksi ja nuoret neljänneksi.

Perinteinen Kevätyönviesti kisattiin tänä vuonna Yläneellä, jossa oli mitä mainioimmat olosuhteet viestikauden avaukselle. Viime vuosina ollaan viestikausi usein avattu varsin vaihtelevissa oloissa, joskus jopa lumihangessa kahlaten. Tällä kertaa oli kevään lämpimin päivä, joten Yläneellä olosuhteet olivat otolliset.

Viesti käynnistyi nuorten ja naisten osalta valoisan aikaan. HD16-sarjassa ja naisissa oli kaksi joukkuetta. Varsinkin nuoret suunnistivat mainiosti ja joukkue Lauri Ketola, Ella Skog ja Otso Westerlund suunnisti neljänneksi ja myös kakkosjoukkue Antti Lammi, Reea Simola ja Eemi Konttila mukavasti sijalle 11. Viestiin starttasi 22 joukkuetta. Molemmat joukkueet suunnistivat tasaiset joukkuesuoritukset. MS Parma vei viestin voiton ennen TP:tä ja Paimion Rastia. Hyvä alku nuorten viestikesälle!

Nuoremmilla on yhteislähtökisa ja D14-sarjassa Rosa Simola jatkoi mainiosti alkanutta kautta sijoittumalla toiseksi. D12-sarjassa Pihla Häkkinen ja Rita Simola sijoittuivat sijoille kolme ja neljä.

Naisten joukkue oli liikkeellä kokoonpanolla Katri Niittymäki, Erika Uotila ja Henna Skog sijoittuen sijalle 12 ja Kankon perhejoukkue Natalia, Ruut ja Miina suunnistivat sijalle 17.

Miesten kisassa ykkösjoukkue Topi Anjala, Jouni Heinonen ja Jani Lakanen kuului ennakkosuosikkeihin puolen kymmenen muun joukkueen ohella. Topi Anjala aloitti mainiosti tullen vaihtoon kärjessä, vaikka alkumatkalla pieniä haasteita oli, hivutti Topi pikkuhiljaa kärjen kiinni ja otti komennon kolmanneksi viimeisellä rastilla lähettäen Jounin matkaan piikki paikalla.

Jouni lähti matkaan kärjessä ja takaa starttasi kymmenkunta joukkuetta minuutin sisään. Kärki kasaantui pitkällä ykkösvälillä.     Jouni suunnisti käytännössä virheettömän osuuden halliten omien hajontojen poiminnan kärkiletkassa. Toiseen vaihtoon kärki oli tiivistynyt viiden joukkueen ryhmäksi, jossa Jouni päästi Janin matkaan 10 sekuntia keulasta. Mainio suoritus Jounilta!

Ankkuriosuus oli Janilla hyvin hallinnassa ja toisen hajontarastien jälkeen RR:n Miika Suominen ja Jani olivat minuutin karkumatkalla muulta ryhmältä, johon oli noussut takaa-ajoryhmästä TuMe ja Nouski.

Kolmanneksi viimeisellä rastille tultaessa kaksikko kuitenkin epäröi rastiympyrän reunalla ja takaa-ajoryhmä nappasi kaksikon kiinni. Viestin loppu meni kiritaisteluksi, jossa vahvin oli TuMe:n Sirmais ja Jani otti hienosti kakkossijan ennen RR:iä.

Hyvä veto koko joukkueelta! Seuraavana vuorossa on kahden viikon kuluttua Finnspring, jossa ollaan varmasti usealla kilpailukykyisellä joukkueella viivalla. Viimevuotisia tunnelmia voi muistella täällä.

Kuvia kevään kisoista

Jamon (MSParma) kuvia

Tulokset