Naiset mitalitta EM-viestissä

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Suomen naisten joukkue Laura Kempas, Hannele Tonna ja Liisa Anttila jäi neljänneksi Norjan EM-hiihtosuunnistukset päättäneessä viestissä sunnuntaina. Norjan Marte Reenaas oli näköetäisyydellä Liisan perässä pitkään ja meni Liisan ohi paremmalla reitinvalinnalla. Pronssimitalit karkasivat Suomelta. Suomen naiset ja Liisa jäivät ensimmäistä kertaa mitalitta. Miesten ja nuorten menestys oli hyvä. Lauri Linnainmaan puolen kilometrin johto ykkösosuudella siivitti Suomen nuoret miehet MM-hopealle.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat alkoivat keskiviikkona 2.2. Norjan Sjusjöenissä Lillehammerin lähellä. Tällä kertaa pitkä matka suunnistettiin väliaikalähdöllä. Liisa Anttila oli ollut neljä päivää vatsataudissa ja vähän kuumeessakin.  Meno oli aika voimatonta, ja lopussa Liisa hyytyi. Niinpä Liisa putosi viimeisillä kilometreillä kuudenneksi. Hän oli kuitenkin paras suomalainen nainen. Alkumatkasta vain voittaja Helene Söderlund oli Liisan edellä.

Liisa Anttila ei löytänyt huippuvirettään muutaman päivän sairastelujen jälkeen vielä perjantainakaan. Liisan kaikkien aikojen kovin vastustaja Tatjana Vlasova voitti EM-sprintin vaativia reitinvalintoja tarjonneella radalla, mutta Liisa jäi kahdeksanneksi. Norjan EM-kisat avanneella pitkällä matkalla Liisa oli kuudes. Lauantain keskimatka on tällä kertaa yhteislähtökisa kuten tietysti sunnuntain viestikin.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisojen keskimatka lauantaina hiihdettiin yhteislähdöllä. Välillä naiset hajautuivat kolmelle lenkille, joten eri ratoja tuli kuusi. Näinkään hyvä hajonta ei purrut huippunaisiin, joista Marte Reenaas pääsi lopussa irti muista. Juuri ennen maaliviivaa Tatjana Vlasova heittäytyi Liisa Anttilan ohi neljänneksi. Liisa oli samalla ajalla viides vain 16 sekuntia hopeasta.  Muut suomalaiset olivat monta minuuttia Liisan perässä.

EM-hisu 1.-6.2.2011 Norjassa

Pitkän matkan naisten tulokset
Pitkän matkan väliajat

Naisten pitkän GPS-seuranta

Sprintin tulokset ja väliajat

Naisten sprintin GPS-seuranta

Keskimatkan tulokset ja väliajat

Naisten keskimatkan GPS-seuranta

Naisten viestin tulokset

Naisten viestin ankkuriosuuden GPS-seuranta