Kooveen miesten ryhmä vahvistuneena kauteen 2011

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Kaudella 2010 Kooveen miesten ryhmä otti ison askeleen eteenpäin ja joukkueen keulakuvaksi tuli Jani Myllärinen. Kevään kovatasoisessa FinnSpring-viestissä saavutettiin lupaava 9. sija. Suurviesteistä Tiomilasta ja Jukolasta tuomisina oli sijat 64. ja 51. vaikka joukkue kokonaisuutena onnistui korkeintaan tyydyttävästi. Kauden kotimaisen viestikauden päättäneessä SM-viestissä tuloksena oli mukava 19. sija. Edellisen kerran Kooveen miehet sijoittuivat paremmin esimerkiksi Jukolassa vuonna 2001 ja SM-viestissä vuonna 2000.

 

Tulevaan kesään Kooveen miehistö lähtee selvästi vahvistuneena. Jo aiemmin uutisoitiin Timo Saarisen seurasiirrosta Kooveen keltamustiin. Timon fokus on henkilökohtaisessa kehittymisessä, mutta luonnollisesti myös viestit kuuluvat ohjelmaan. Ryhmään liittyvät lisäksi Jouni Heinonen (VaHa) ja Tero Mamia (HlS).

Hämeenlinnassa asuva Jouni Heinonen, 30, on Timon ikätoveri ja seurakaveri Hakan vuosilta. Kaudella 2010 Jouni otti ison askeleen eteenpäin ollen muun muassa SM-yössä 27. Loppurankilla sijoitus oli 78. Seuranvaihdon taustalla on halu kehittyä suunnistajana edelleen hieman isommissa ympyröissä. Suurviesteissä Jouni on takuuvarma yömies pitkällekin osuudelle.

Tero Mamia, 37, edusti Kooveeta vuodet 1994-2003 ja palaa nyt seuraan "pelaajavalmentajaksi". Kokenutta taitosuunnistajaa ovat viime vuosina kiusanneet erilaiset terveydelliset ongelmat. Nyt mies on päässyt suurimmista vaivoista eroon ja tekee paluuta hyvälle kansalliselle tasolle (ranki 156.). Lempäälässä asuva ja Tampereella työssä käyvä Tero ottaa oman urheilemisen ohella vastuuta myös miesten ryhmän valmennuksessa. Juha Taini vastaa edelleen seuravalmennuksen kokonaisuudesta sekä huippujen henkilökohtaisesta kehittymisestä. Raimo Arvola managerin roolissa huolehtii toimintaympäristöstä. Teron rooli on tukea miesten ryhmän kehittymistä ja viesteissä menestymistä matkalla kohti Jämsän Jukolaa 2013.

Muutoin miesten ryhmä jatkaa entisellä kokoonpanolla Jani Myllärinen, 28, terävimpänä kärkenään. Nuoret miehet, etunenässä Miika Arvola, 18, ja Juho Westerlund, 21, ovat vuoden vanhempia ja vahvempia. Konkariosastoltakin saataneen vahvistusta kesän 2011 viesteihin. Kun Vehkalahdella edellisen kerran juostiin Jukolaa vuonna 1992, Kooveen kakkososuudella kärkeä imi kiinni Petri Heliö. Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen Pete tekee paluuta tositoimiin. Alkutalven testijuoksuissa vauhti on ollut jo lähellä 90-luvun puolivälin parhaita vuosia.

Varmuudella Koovee nähdään kesällä 2011 viestien kärkikahinoissa myös miesten sarjassa. Suurviesteissä top10-sijoituksia on vielä liian aikaista odottaa, mutta täysin realistista on esimerkiksi Jukolan viestissä palkintosijojen tavoitteleminen. Seuran paras sijoitus Jukolassa sitten 1970-luvun alun on 22. sija vuodelta 2001. Siihen on hyvä tähdätä jo ensi kesänä Virolahdella.