Viikonlopun saldo: Vilhon hopea sekä tukku plakettisijoja

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Viikonloppuna kisattiin keskimatkan ja viestin suomenmestaruuksista. Orimattilassa ja Vihdissä R1-kisoissa saaliiksi saatiin tukku plakettisijoja. Teuvalla Vilho Himanen puolestaan kartutti mittavaa mitalisaldoaan hopealla H85-sarjasa.

 

Viikonloppuna järjestetyissä keskimatkan ja viestikisoissa jäimme tällä kertaa ilman mitaleja ryhmä ykkösen osalta. Orimattilassa suunnistetuissa keskimatkan kisoissa lauantaina saaliiksi tuli neljä plakettia. Lähimpänä mitalia olivat Miika Arvola ja Merja Rantanen neljänsinä. Miika oli vain kolmen sekunnin päässä mitalista oltuaan kiinni vielä hopeassa pari minuuttia ennen loppua, mutta reilu puolen minuutin virhe pudotti Miikan H18-sarjassa niukasti neljänneksi. Merja joutui myös pettymään neljänteen sijaan ja samalla pitkä mitaliputki katkesi. Merja ei tehnyt varsinaisia virheitä ja ihmetteli itsekin jäämistään ratkaisevilla sekunneilla alkupään pitkillä rastiväleillä. Liekö osasyy ollut alkupään lähtöpaikka? Viimeiset lopun lyhyet rastivälit yleisörastilta Merja pitikin kisan parasta vauhtia.

Image
Marjo debytoi D21-sarjan palkintojen jaossa


Yksi päivän ehdottomista onnistujista oli Marjo Niittynen, joka sai uransa ensimmäisen plaketin naisten sarjassa ja etenee hyvää vauhtia kohti kotimaista kärkeä. Viimeistä vuottaan nuorten sarjassa suunnistava Mia Niittynen puolestaan kartutti plakettisaalistaan ja on tehnyt mukavan sarjan kauden SM-kisoissa ollen plaketilla kaikilla matkoilla kuten myös Miika.

Varsin vaativassa keskimatkan kisassa kokonaisuutena teimme liikaa pieniä virheitä ja näin monella suunnistajalla koitui kohtaloksi niukasti plakettien ulkopuolelle jääminen.

Jos Orimattilassa tuli liikaa pieniä virheitä, olivat ne pääosin isoja Vihdin Nuuksiossa käydyissä viestikisoissa. Parhaaksi sijoitukseksi jäi D20-joukkueella Natalia Kanko, Miia Niittynen ja Miina Kanko neljäs sija. Plaketeille kahdeksanneksi pääsivät myös naiset joukkueella Marjo Niittynen, Ulrika Uotila ja Merja Rantanen, molemmat H18-joukkueet Eran Segal, Pyry Huhtanen ja Miika Arvola sekä Antti Ojansivu, Kalle Onnela ja Ville Paldan. Ilahduttava sijoitus saatiin myös miehissä, sillä miehetkin tekivät paluun tuloslistan yläpäähän sijoittumalla sijalle 19. Ilahduttava sijoitus saatiin myös miehissä, sillä miehetkin tekivät paluun tuloslistan yläpäähän sijoittumalla sijalle 19. Hyvin kokonaisuutena juossut  joukkue Juho Westerlund, Jani Myllärinen, Kari Kallio ja Andraz Hribar jätti monia ennakkoon vahvempiakin joukkueita taakse. Jani kellotti toisen osuuden pohja-ajan.

 

Kauhavalla (R2) kävivät nuoret ikämiehemme H35-sarjassa taistelemassa mitalista ollen sijalla viisi joukkueella Petri Heliö, Juuso Pimiä ja Jarmo Mauriala.