Maajoukkue valmiina pitkälle matkalle

by Migrator
Jaoston tiedotteet

Huomenna torstaina on pitkän matkan finaali suunnistuksen MM-kisoissa. Merja Rantanen starttaa neljänneksi viimeisenä kello 14.24 paikallista (15.24 Suomen aikaa).

 


Lehdistötilaisuuden yhteenveto:

Huomenna, torstaina on MM-kisoissa vuorossa pitkän matkan MM-finaali.

Rantasen Merja kertoi tänään hymyssä suin eilisen ja toissapäiväisen karsinnan kokemuksina, että karsinnat ovat olleet mukavaa, vaativaa suunnistusta.

Image

Kuultuaan lähtöaikansa, kolmanneksi viimeinen lähtijä, Merja totesi sen olevan hyvä. Merjan jälkeen matkaan lähtevät ainoastaan Emma Claesson, Anne Marie Hausken ja Simone Niggli. Merja totesi, että nyt nälkää rupeaa olemaan.

Tavoitteena huomenna, pitkällä matkalla, on voittaa oma itsensä, olla parempi kuin 15.  Sen saavuttamiseksi Merjan on voitettava oma itsensä.

Päävalmentaja Janne Salmi on tyytyväinen tähänastisiin tuloksiin:

  • 24 starttia
  • 24 hyvää suoritusta

 

Aiemmin MM-kisoissa on ollut havaittavista pientä epävarmuutta, mutta nyt homma on toiminut.

Koko joukkueella on hyvä tunnelma. Vielä alkukaudesta näytti, että oltaisiin muiden takana, mutta nyt on toisin.  Urheilijoiden kunto kestää ja vauhti riittää.

Huomenna ja lauantaina juostavat finaalit ovat Salmen mukaan mettäkisoja, oikeaa suunnistusta. Salmella on luottavainen olo.

Huomisen finaali on eiliseen pitkän matkan karsintaan verrattuna suurin piirtein tuplamatka. Toinen puoli siitä on maastotyypiltään lähes samanlaista kuin eilen. Toinen puoli on laakeita soita ja metsäisiä alueita. Lopussa on ihmisen rakentamia latupohjia ja isoja jyrkänteitä.

Samalla tavalla ei voi suunnistaa koko matkaa läpi. Kisassa on eilistä enemmän tilanteita, joissa pitää olla hereillä, kertoi Salmi.

Joukkueen terveydentila on hieman heikentynyt viikon aikana. Suuret tähtemme Jani Lakanen ja Minna kertoivat pienistä vilustumisen oireista.

Tarkka mies Jani laskelmoi, että tämän päivän lepäämällä voi homman saada kuriin. Reipas hämäläistyttö Minna puolestaan laskelmoi, että jos ei erehdy mittaamaan kuumetta, kukaan ei voi syyttää kuumeisena juoksemisesta.

Joukkueen lääkäri Katja Mjösund ei ole huolissaan tilanteesta. Hän on korostanut urheilijoille, että nykyinen terveydentila ei estä hyvää suoritusta. Ainoastaan kanssakilpailijat voivat olla esteenä hyvälle menestykselle.

Trondheimissä Jukka Westerlund