Särkänniemi-suunnistus 2015

Lähtölistat julkaistu
Särkänniemi-suunnistus 2015

Särkänniemi-suunnistuksen lähtölistat ovat julkaistu. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää H- ja D14-sarjojen osalta, sillä ensimmäinen lähtöaika on jo 9:50. H/D14 - H/D16-sarjat lähtevät Huippuliigan lähtöportista kisakeskuksessa, joten lähtöön ei ole matkaa. Osallistujamäärä mahdollisti näissä sarjoissa sen, että 10 minuutin aikaistamisella pystymme viemään lähdöt läpi siten, että portista starttaa pääosin kaksi lähtijää rinnan.

H- ja D14 sarjojen osalta kannattaa myös huomioida lähtöjärjelyn olevan samanlainen kuin Huippuliigassa ja vaikkapa SM-kisassa. Kartan saa vasta lähtöhetkellä ja K-piste on viitoituksen päässä n. 50 metrin päässä lähtöportista.

Omat hakaneulat
Särkänniemi-suunnistus 2015

 

Tarkennus kilpailuohjeeseen. Kilpailuohjeessa ei ole mainittu selkeästi, että seurapusseissa EI OLE hakaneuloja. Kilpailijat tarvitsevat siis omat hakaneulat lukuunottamatta Huippuliigaa, joissa juostaan numeroliiveissä.

18, 20 ja 35+ radat todennäköisesti vain tällä kertaa huvipuistossa
Särkänniemi-suunnistus 2015

Viimeksi 2011 kilpailtiin Särkänniemessä Huippiliigaa ja samassa yhteydessä oli avoin am-kisa. Erona tähän vuoteen on se, että kaikki sarjat kisataan Särkänniemen huvipuiston ollessa suljettuna, jolloin kilpasarjat saavat olla suurelta yleisöltä rauhassa, niin kuin Huippusprintissä kuuluukin olla.

Toinen ja keskeinen ero 18-20 sekä 35- sarjojen osalta vuoden 2011 kisaan on, että myös nämä sarjat pääsevät juoksemaan kisansa huvipuiston alueella. Tämä on ensimmäinen kerta, kuin ’aikuissuunnistajat’ pääsevät kokeilemaan sprinttiä Huvipuistossa.

Järjestely kokonaisuudessaan on haastava ja todennäköisesti ainutlaatuinen, eli tällä hetkellä uskomme, että huvipuistosprintti jää lähivuosina Lasten ja Nuorten Huippusprintiksi. Tosin muutamassa vuodessa alueella tapahtuu paljon muutoksia ja vuoden 2017 suuren ponnistuksen jälkeen keksimme varmasti jotain uutta, mutta 2016-2017 on luvassa normaalit Huppusprintit lapsille ja nuorille.