Huippuliiga 2011

Muutamia kuvia kielletyistä kohteista
Huippuliiga 2011

Paljon Särkänniemessä puhuttanut Taloyhtiön pensasaidan ylitys ja kielletylle parkkipaikalle meno. Viitoitus olisi ehkä estänyt suunnistajien menon tästä,  ainakin jos se olisi ollut tiivis ja riittävän korkea. Viereisessä kuvassa havainnollistettu näkymää sekä portaan päältä, että myöskin rastin suunnasta.

S1 S1A S1B
Alue, jolla on tiheä kasvillisuus (puut tai aluskasvillisuus) ja joka on läpipääsemätön tai jolle ei saa mennä kiellosta johtuen tai siitä syystä, että se voi aiheuttaa vaaraa kilpailijalle Kuva portaiden päästä. Toki kielletyn pensasaidan juuriston yli hyppääminen kiellelletylle parkkialueelle on helppoa, mutta pensaan mataluus ei käy selityksenä kieleltyn parkkialueen käytölle. Sama kuva rastin suunnasta. Parkkialue ja sen takaa lähtevä polku näkyy hyvinkin selkeästi.

 

Kielletyn viitoituksella olisi tässä kohtaa kyllä helpotettu suunnistajan tehtävää ja näin estetty kaksi virhettä, eli tummanvihreän ylitys sekä parkkipaikan poikki juokseminen. Alla olevassa kuvassa se ei kuitenkaan estänyt kulkua.

S3

 

Mikä sitten on tarpeeksi kiellettyä, jotta on niin kiellettyä, että myös suunnistaja sen uskoo. Myös alla oleva kohde oli suosittu läpitunkeutumiskohde. Kuva on otettu kartassa olevan nuolenkohdalta, josta hylättiin monia suunnistajia. Talon vasemmalla puolella olevasta väliköstä, joka on yhtä kielletty, mutta ei ihan näin yksityisen näköinen, hylättiin arviolta 15 suunnistajaa, joista yksi tunnettu suunnistuspersoona huikkasi takaisin hylsystä  sen olleen jo kolmas.

(Yksitystontien kuvat poistettu. Eiköhän asia tullut jo tietoon.)


Usea suunnistaja ei ollut valmis kärsimään virheensä seurauksia, vaan tuli nuolen kohdasta tontin yli. Tässä näkymä nuolen suuntaan talojen välistä.

Jos on kielletty, on kielletty. Ei ole vähän kiellettyjä ja enemmän kiellettyjä.

 

Raimo

PS: Kisojen kuvagalleria ilmestyy toivottavasti jo tänä iltana.

Minna Kauppi voittoon näytöstyyliin
Huippuliiga 2011

Naisten voittajakolmikkoSuomen kirkkain suunnistustähti Minna Kauppi piti pintansa Särkänniemen vaativissa maastoissa. Erilainen kisamaasto hämmensi monia kärkinimiä virheisiin. Kauppikaan ei selvinnyt radasta virheittä, mutta oli kuitenkin omaa luokkaansa vieden voiton lähes 50 sekunnin erolla. Kaupin takana käytiin tasaisempaa kisaa sijoituksista.

Tuloslistan perusteella voisi luulla, että paikallistuntemuksestakin olisi ollut tänään hyötyä, sillä Kaupin takana seuraavat viisi sijaa menivät Tampereen seudun suunnistajille. Kärkikolmikkoon ylsivät järjestävän seuran Kooveen Ulrika Uotila ja Liisa Anttila. Ennakkoon Kaupin kovaksi haastajaksi uumoiltu Kooveen Merja Rantanen oli viides edellään Tampereen Pyrinnön nuori Venla Niemi. Ihan tästä kuitenkaan ei ollut kysymys, sillä Särkänniemessä ei ole suunnistettu kuin alle 14-vuotiaiden tapahtumissa ja porukan kuopuksella Venlallakin viimeisimmästä Särkänniemi-suunnistuksesta on aikaa aika tovi.

Minna KauppiMinna Kauppi (vas.) hallitsi kisaa lähes alusta lähtien kasvattaen eroa loppua kohti.

Ulrika Uotila (alh.) voitti seurakaverinsa sekunnilla ja nappasi kakkospalkinnon kisassa.

Ulrika Uotila

 

Liisa Anttila (alh.vas.)oli hyvässä vireessä ja tuloksena hieno kolmas sija Huippuliigan avauksessa.

 Liisa Anttila

Sprinttimaajoukkueen Olli-Pekka Koistinen täytti odotukset
Huippuliiga 2011

H21E voittajakolmikkoOlli-Pekka Koistinen teki sen, mitä päävalmentaja toivoi, eli juoksi voittoon 25 sekunnin erolla seuraaviin.  Maajoukkueen päävalmentajan Juha Tainin toiveena ennen kisaa oli, että sprinttimaajoukkueen suunnistajat nousisivat kisassa vahvasti esiin.

Kärkikolmikkoon niin ikään juosseet Petteri Muukkonen ja Olli-Markus Taivainenkin olivat Tainin jo etukäteen ilmoittamia ennakkosuosikkeja. Monien ennakkosuosikkienkin kohtalona oli Särkänniemessä hylkäys, sillä miesten kisassa tuli lukuisia hylkäyksiä, joiden syynä yleisimmin oli kiellettyillä alueilla liikkuminen. Vastaavia hylkäyksiä naisten kisassa ei sen sijaan nähty.

Olli-Pekka Koistinen

Olli-Pekka Koistinen (ylin kuva) löysi sujuvasti rastit elämyspuiston vaikeilla väleillä ja meni käytännössä koko kisan ajan kovinta vauhtia.

Petteri Muukkonen (kesk.) teki vahvan juoksun ja sai palkinnoksi arvokkaan kakkossijan Huippuliigan avauksesessa.

Olli-Markus Taivainen (alh.) osoitti, että sprinttikin kulkee ja kiilasi kärkikolmikkoon.

tHuippusuorituksen kisassa teki neljänneksi sijoittunut MSParman vasta H20-sarjalainen Sami Hämäläinen.

 

 

 

Petteri Muukkonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olli-Markus Taivainen

Kisakeskuskartta
Huippuliiga 2011

Huominen Särkänniemi-suunnistus ja Huippuliigan avaus ovat ovella. Ohessa Kilpailukeskuksen layout sellaisena, kuin loppuviitoitukset ovat Huippuliigassa.

maalialue