Suunnistuskoulun syyskausi 2018
in Suunnistuskoulu tiedottaa

Suunnistuskoulun syyskausi alkaa 2.8. tuttuun tapaan torstaisin klo 18. Harjoituksia on joka viikko syyskuun loppuun saakka. http://koovee-suunnistus.fi/sivut/index.php/suunnistuskoulu/kalenteri

Lähetämme sähköpostilla syksyn ohjelman kaikille suunnistuskoululaisille huoltajan/yhteyshenkilön sähköpostiin 25.8. mennessä. Samaan sähköpostiin lähetämme joka viikko tiedotteen suunnistuskoulun ajankohtaisista asioista. Mikäli et saa näitä sähköposteja, tarkista JuRmosta, että lapsen ilmoittautuminen suunnistuskouluun on ok. Lapsen toimintatasona pitäisi näkyä "Suunnistuskoulu" tai "Suunnistuskoulun Junnuryhmä".  Tarkista myös, että yhteyshenkilöiden sähköpostiosoite on oikein. Postit tulevat siis yhteyshenkilön s-postiosoitteeseen, eivät lapsen s-postiosoitteeseen.

Sitä ennen on vielä Tampere-suunnistus 27.-29.7., joka on Kooveen järjestämä kisa. Perjantaina sprintti Hervannassa ja la-su kilpailupäivät Viitapohjassa (Tampereella). Kaikki mukaan! Myös talkoolaiseksi pääsee vielä :-)

Suunnistuskoulun oma leiri pidetään viikonloppuna 4.-5.8. Sinne voi ilmoittautua nyt JuRmossa! Ilmoittautuminen päättyy 27.7. Lisätietoja keskustelupalstalla: http://koovee-suunnistus.fi/sivut/index.php/forum/nuoriso/4167-tervetuloa-suunnistuskoulun-leirille-4-5-8

Munkkirastit 2018
in Suunnistuskoulu tiedottaa

Munkkirastit 2018 pidetään 23.8. Lukonmäessä.

Pysäköinti on laskettelukeskuksen parkkipaikalla.

Lisää kalenteriisi jo nyt! Päivitämme tähän lisätietoja lähempänä tapahtumaa.

TERVETULOA!

Suunnistuskoulu 31.5. Nokia
in Suunnistuskoulu tiedottaa
Suunnistuskoulun harjoitus on torstaina klo 18 Nokian vesitorninmäellä (Vesitornin kuntorata, Rounionkatu, Nokia) https://goo.gl/maps/wGjv5J4jdEv
RR, TR ja avoradat asutuksen ympäröimässä metsässä.
 

Varmasti moni on menossa autolla, jossa on tilaa, joten tarvittaessa kyselkää rohkeasti kyytejä esim. http://koovee-suunnistus.fi/sivut/index.php/forum/kimppakyydit

Tiedotamme suunnistuskoulun viikko-ohjelmasta joka viikko sähköpostilla. Mikäli et saa suunnistuskoulun sähköpostiviestejä, otathan yhteyttä rehtoriin (kati piste kuusisto at elisanet piste fi)

Kilpailuohjeita aloitteleville
in Suunnistuskoulu tiedottaa

Kilpailut ovat suunnistuksen varsinainen herkku: Kun harjoitusmetsät ovat jo tuttuja ja iltarastitkin koluttu moneen kertaan, pääsee kilpailuissa uusiin maastoihin ja erilaisille radoille. Joku tykkää nimenomaan kilpailla muita vastaan, toinen hakee uusia tehtäviä ratkottavaksi, kolmas haluaa viettää kivan päivän kisapaikalla hyvässä porukassa.  Kaikki käy. Tärkeintä on uskaltaa lähteä mukaan.

Kilpailuihin ilmoittautuminen

  1. Onhan lisenssi voimassa? Ja vakuutus? http://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/ 
  2. Ilmoittaudu Suunnistusliiton Irma-järjestelmässä. Valitse listalta haluamasi kisa, klikkaa "ilmoittaudu" ja jatka ohjeiden mukaan. (Tarvitaako tähän lisätietoa?*)
  3. Onko sinulla oma emit? Jos on, merkitse se omiin tietoihisi Irma-järjestelmässä. Jos ei, voit lainata suunnistuskoulun emitiä, joka merkataan tietoihisi kisan ajaksi. 
  4. Ilmoittautuessa valitaan haluttu kilpailusarja. Tarvittaessa kysy ohjaajalta etukäteen, mikä sarja olisi sopiva. Lisätietoa myös http://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/nuori-suunta-lasten-ja-nuorten-suunnistus/lasten-suunnistusradat/  
  5. Lue kilpailukutsu.
  6. Ole ajoissa. Ilmoittautuminen sulkeutuu yleensä viikko ennen kisaa

Ennen kilpailupäivää

Tutustu kisan webbisivuihin. Niihin on linkki Irmasta kilpailun kohdalta sekä järjestävän seuran sivuilta. Seuraa junnupalstaa Kooveen keskustelut-sivulla. 

1. Lue kilpailuohjeet webbisivulta. Ne ilmestyvät yleensä kilpailua edeltävällä viikolla, joskus hyvinkin viime tipassa ennen kisaa. Kilpailuohje on nähtävänä myös kisapaikalla, mutta voi olla hyvä idea tulostaa/tallentaa se itselle mukaan. Mitä sanotaan sinun radastasi? Onko erikseen kerrottu kielletyistä alueista tai erityisistä rastimerkeistä? Vanhempien kannattaa käydä tärkeimmät asiat lasten kanssa lävitse ennen kisaa.

Selvitä kilpailuohjeista:

Mistä lähdöstä oma ratasi lähtee. Usein kisoissa lasten radat lähtevät aivan eri paikasta kuin aikuisten, ja lähtöjä voi olla viisikin eri. On tärkeää tietää, mihin niistä menee.

Millainen viitoitus omaan lähtöön on? Mistä viitoitus lähtee?

Miten pitkä matka on parkista kisakeskukseen ja kisakeskuksesta lähtöön. Molemmat välit kuljetaan jalan, joten voit arvioida, kauanko niihin pitää varata aikaa.

Käytetäänkö kilpailunumeroita ja mistä ne saa? (Joskus ne saa lähdöstä, joskus kisakeskuksesta.)

Mistä saa tarkastuslipukkeet? (Kilpailunumeroiden luota, lähdöstä vai infosta?)

2. Tarkista lähtölista

Oma lähtöaika?

Oma kilpailunumero?

Onko oma emit-numero listassa oikein? (Jos ei ole, sinun on käytävä kisapaikalla infossa selvittämässä asia ENNEN lähtöäsi, varaa siihen aikaa. Tai voit yrittää hoitaa asian sähköpostilla/puhelimitse ennen kisaa kilpailukutsusta tai Irmasta löytyvien yhteystietojen kautta.)

Nämä tiedot kannattaa kirjoittaa itselle muistiin. Samoin lähdön numero.

3. Tee aikataulu kisapäivälle, esim:

Lähtö on klo: 11:21
Haluan olla lähdössä klo: 11:11
Lähtöön lähdettävä kisakeskuksesta klo: 10:55 (matkaa x,x km)
Vessaan klo: 10:45
Verryttelemään klo: 10:30
Nastarit jalkaan, varusteiden tarkistus klo: 10:20
Kisapaikalla oltava klo: 10:00
Parkissa oltava klo: 9:40 (Kävelymatka parkista 20min)
Kotoa lähteminen klo 9:10 (ajoaika 30 min)
Aamupala klo:
Herääminen klo:

..ja tähän aikatauluun sitten mahd. välipalat oman mieltymyksen ja tilanteen mukaan

4. Tsekkaa, että kisavarusteet on kunnossa: Nastarit, Koovee-kisapaita, suunnistushousut, suunnistussukat, emit, kompassi (jos käytössä), verkkatakki, verkkahousut, 4 hakaneulaa.

5. Pakkaa mukaan
* Lämpimät vaihtovaatteet kisan jälkeen puettavaksi, tarvittaessa myös pipo ja hanskat
* Kisavarusteista ne, joita et pue päällesi jo lähtiessä
* Eväät ennen ja jälkeen kisan sekä täysi vesipullo. Kisapaikalta saa yleensä ostaa voileipiä. Juomavettä on yleensä saatavilla.
* Pyyhe (metsäkisojen pesupaikalla useimmiten EI saa käyttää saippuoita eikä sampoita, selviää kisaohjeesta)
* 4 hakaneulaa, teippiä kengännauhoja varten (esim. maalarinteippi, ilmastointiteippi, fysioteippi)
* kynä
* tuplatsekkaa, emit, kompassi, nastarit

6. Lue ratamestarin ohjeet.

7. Tsekkaa junnujen keskustelupalsta. Siellä voi olla kisaan liittyvää lisätietoa sekä juttua esim. kimppakyydeistä. Kimppakyytejä käytetään paljon, tarjoa tai kysy paikkaa rohkeasti.

 

Kilpailupäivänä

Muista ottaa emit, kompassi, nastarit, hakaneulat, vesipullo ja eväät sekä muut kisakamat, jotka pakkasit eilen.

Syö ja juo riittävän aikaisin (monelle sopii syöminen n. 2 h ennen kisaa), ei ole kiva juosta täydellä mahalla. Ei karkkia eikä limuja.

Ole ajoissa kilpailupaikalla. 1,5h on ensikertalaiselle hyvä arvio, josta aloittaa. (Parkki voi olla kaukanakin kilpailukeskuksesta, vessoille on varmasti jonoa, jotain voi olla unohtunut kotiin. Lisäksi alla mainittuihin toimiin on varattava aikaa.) Hakeudu Kooveen muiden suunnistajien porukaan. Kooveella on usein mukana myös keltainen teltta, johon pääsee sateensuojaan.

Selvitä, mistä saat kilpailunumerosi ja hae se. Jos et muista omaa numeroasi, tarkista se lähtölistasta, joka on numeroiden välittömässä läheisyydessä esim pöydän kulmassa roikkumassa.

Laita emitiin tarkistuslipuke. Niitä saa yleensä kilpailunumeroiden luota tai lähdöstä. Tarkastuslipukkeeseen kannattaa kirjoittaa nimi ja emit-numero ja sarja. Kiinnitys kannattaa myös varmistaa pienillä teipinpaloilla.

Tsekkaa, mistä ja millaisella nauhalla merkittynä alkaa opastus omaan lähtöösi. Kisapaikalla on aina nk. opastuspaalu, joka opastaa mm. lähtöihin, vessoihin ja infoon. Usein opastus kuhunkin lähtöön alkaa siitä ja on merkattu eri värisillä tai erilaisilla nauhoilla 

Laita nastarit jalkaan ja kiristä nauhat sopivasti. LAITA TUPLASOLMUT JA TEIPPAA LOPUKSI lenkit niin, että ne eivät aukea metsässä. On myös tärkeää, että nauhoihin ei jää lenkkejä, jotka voivat tarttua johonkin.

Lähde omaan lähtöön ajoissa niin, että olet lähtöpaikalla n. 10min ennen omaa lähtöaikaasi. Tutustu lähdön toimintaan mutta pysy samalla liikkeessä, että alkuverkka ei mene hukkaan.

5-6 min ennen lähtöaikaa sinut kutsutaan lähtökarsinaan kuuluttamalla nimesi.

Jos myöhästyit kuulutuksesta, mene välittömästi lähdön henkilökunnan luokse ja ilmoittaudu itse. He ohjaavat sinut eteenpäin.

Jos myöhästyit lähdöstäsi, voit silti juosta radan. Myöhästymisaika vain tulee osaksi kokonaisaikaasi. Mutta mene silti, kun sinne asti olet tullut. Myöhästymisiä sattuu joka kisassa milloin kenellekin, siitä ei kannata huolta kantaa. Voittoon ei ehkä ole enää mahdollisuuksia, mutta saat ainakin hyvän harjoituksen. Myöhästynyt lähtijä ilmoittautuu itse lähdön henkilökunnalle, jonka ohjeiden mukaan kilpailija pääsee lähtemään.