Kilpailuohjeet Tampere-Sprint Tour II

Sprint Tour 2020

KORONA-OHJEET KILPAILIJALLE

  • Älä saavu kilpailupaikalle nuhaisena, yskäisenä tai jos tunnet itsesi sairaaksi.

  • Pese kädet ennen kuin lähdet kilpailupaikalle, kilpailupaikalla ei ole käsienpesu mahdollisuutta.
  • Käytä käsidesiä ennen kuin siirryt lähtökarsinaan ja maalissa ennen kuin saavut tulospalveluun. Myös infossa on käsidesiä tarjolla.
  • Muista turvaväli kaikissa tilanteissa!
  • Suorita leimaus niin että vältät turhaa leimasimeen koskemista.
  • Vältä kilpailualueella oleskelua / ryhmäytymistä.
  • Vältä yskimistä, syljeskelyä tai nenän tyhjentämistä vaikka keuhkot ehkä ovatkin olleet kovilla suorituksen aikana.
  • Siirry välittömästi pois rastirakenteen luota leimattuasi, ettei synny ruuhkaa.
  • Lähtöaikasi lähestyessä siirry suoraan lähtöön opasteita seuraten, mutta älä varaa aikaa niin, että odottelisit lähtöalueella huomattavan pitkään.
  • Kilpailusuoritusta ennen verryttely on sallittu Väkipyöränkadulla, Vaajakadulla sekä Työpajanraittia kohden itää ja Ruskon teollisuusaluetta.

 

JÄRJESTÄJÄN KORONA-TOIMENPITEET

Järjestäjä noudattaa SSL:n ohjetta Korona-turvallistem kilpailujen järjesteämiseksi mahdollisten kattavasti: https://www.suunnistusliitto.fi/2020/03/koronaviruksen-vaikutukset-maajoukkueiden-toimintaan-seka-kansalliseen-kilpailukalenteriin/

-          Käsidesiä tarjolla useissa paikoissa.

-          Väljyys lähtöpaikalla ja maalialueella

-          Kilpailukeskusjärjestelyä ei ole lainkaan, vaan parkkialueelta siirrytään suoraan lähtöön ja maalista kilpailija siirtyy takaisin parkkialueelle.

-          Tulokset ovat vain netissä.

Opastus ja pysäköinti

Kilpailualue on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun toimipiste. Pysäköinti Väkipyöränkadulla. Saavu pysäköintiin Hepolamminkadun kautta. Järjestäjä ei opasta pysäköinnissä, joten pysäköi vallitsevien liikennesääntöjen mukaisesti omatoimisesti kadun reunaan.

Jalankulkijat, pyöräilijät ja julkisen liikenteen käyttäjät voivat saapua lähtöön ja maaliin Vaajakatua tai Väkipyöränkatua.

Tieteenkadun, Vaajakadun, Hepolamminkadun ja Väkipyöränkadun muodostamalla alueella liikkuminen ennen kilpailusuoritusta johtaa kilpailijan hylkäykseen. Hylättyä kilpailijaa ei päästetä maastoon. Kilpailusuoritusta ennen verryttely on sallittu Väkipyöränkadulla, Vaajakadulla sekä Työpajanraittia kohden itää ja Ruskon teollisuusaluetta.

Maalin osoite on Vaajakatu 13, 33720 Tampere.

Sarjat ja matkat

H10                     1,6                       D10                     1,6
H12                     2,3                       D12                     2,3
H13                     2,3                       D13                     2,3
H14                     2,8                       D14                     2,8
H16                     2,8                       D16                     2,8
H18                     3,1                       D18                     3,0
H21                     3,1                       D21                     3,0
H35                     3,1                       D35                     3,0
H40                     3,1                       D40                     3,0
H45                     2,7                       D45                     2,4
H50                     2,7                       D50                     2,4
H55                     2,7                       D55                     2,4
H60                     2,7                       D60                     2,4
H65                     2,7                       D65                     2,4

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 6/2020 (tulostus Grano). Mittakaava 1:4 000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. Tutustu kartanvaihtoa koskeviin ohjeisiin.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja edellä mainitun säännön kunnioittamista.

Kartanvaihto

Sarjoissa H10, D10, H12, D12, H13 ja D13 ei suoriteta kartanvaihtoa.

Kartanvaihto suoritetaan kaikissa muissa sarjoissa H/D14-H/D65. Kilpailukartassa on A4-paperille tulostettu päällekkäin kaksi karttapalaa samalle puolelle paperia. Radan alkua käsittävä kartta on arkin yläreunassa ja radan loppu arkin alareunassa.

Saapuessasi ensimmäisen kartan viimeiselle rastille siirry lukemaan uutta karttaa. Kartanvaihdon jälkeen on lyhyt helppo siirtymäväli, jonka jälkeen suoritus jatkuu täysimääräisenä sprinttinä. Suorita kartanvaihto huolella, kiirehtimällä kartanvaihdossa et voita kilpailua. Jälkimmäisellä kartalla ei ole esitetty K-pistettä. Jälkimmäisen kartan ensimmäistä rastia kohden osoittaa rastiväliviiva ensimmäisen kartan viimeisen rastin suunnasta. Kartanvaihdon jälkeen numerointi jatkuu juoksevasti.

Maastossa on runsaasti rasteja lähellä toisiaan ja radat menevät kartanvaihdosta huolimatta ristiin. Ole huolellinen, että kierrät kartat ja rastit oikeassa järjestyksessä.

 

Rastimääritteet ja kilpailunumerot

Rastimääritteet ovat kartassa kaikissa sarjoissa ja lisäksi irrallisina.

Kilpailunumeroita ei käytetä.

Maasto

Kilpailu käydään kaupunkimaisessa ympäristössä Tampereen Hervannassa. Maasto koostuu pääasiassa julkisten rakennusten ympäristöistä ja puistonurmikoista. Maastoa rikkovat pienet metsäkaistaleet. Juoksualusta on pääasiassa rakennettua asvalttia, hiekkateitä sekä hoidettuja nurmikkoalueita.

Maastoon on merkitty ja erotettu muutamia kiellettyjä alueita kielletyn alueen nauhalla.

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. Järjestäjä valvoo kiellettyjä alueita, ja niitä rikkovat kilpailijat hylätään. Joitakin kartalla kiellettyjä kohteita, jotka ovat maastossa vaikea havaita, on selkiytetty kielletyn alueen (sinikeltainen) nauhalla. Alueet, joita halutaan suojella, on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä. Kiellettyjä kohteita valvotaan järjestäjän toimesta ja sääntöjä rikkoneet kilpailijat hylätään.

Maastoon on merkitty ja erotettu muutamia kiellettyjä alueita kielletyn alueen nauhalla.

Maali

Kilpailussa ei ole maaliviitoitusta. Kilpailija suunnistaa viimeiseltä rastilta maaliin parhaaksi katsomaansa lajisääntöjen mukaista reittiä.

Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maalissa tuloksia lukiessa kilpailija varmistaa nimensä ja syntymävuoden/sarjan.

Karttoja ei kerätä pois, mutta reilun pelin hengessä karttaa ei saa näyttää niille jotka eivät ole vielä radalle lähteneet.

Lähdöt

Klo 18–19.30, lähtöväli samalle radalle vähintään 1 min. Kilpasarjoissa lähtö tapahtuu lähtökellon mukaisesti. Nollausleimaus tehdään viimeisellä minuutilla ennen lähtöhetkeä, mutta kilpailuaikaa alkaa lähtöajan mukaisesti.

Kuntosarjoissa osallistuja voi valita lähtöaikansa 18–19:15. Kuntosarjoissa aika lasketaan lähtönollauksesta.

Kilpailussa käytetään kahta lähtöpaikkaa. Lähtöä 1 käyttävät sarjat H/D14-H/D65. Lähtöä 2 käyttävät sarjat H10, D10, H12, D12, H13 ja D13.

Lähdöt ovat kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä lähellä toisiaan.

Lähtöön (kaikki sarjat) on pysäköintialueelta 250 m. Matka on mitattu Vaajakadun ja Väkipyöränkadun risteyksestä.

Sarjoissa H/D10, H/D12 ja H/D13 kilpailija kutsutaan lähtöön 2min ennen lähtöaikaa. 1 min ennen lähtöä saa kilpailija ottaa oman sarjan ämpäristä kartan ja katsoa sitä. K-piste sijaitsee lähtöpaikalla.

Muissa sarjoissa kilpailija kutsutaan lähtöön 1 min ennen lähtöaikaa. Kilpailija ottaa oman sarjan ämpäristä kartan, mutta ei saa katsoa sitä. Kilpailija lähtee lähtökellon mukaisesti. Matka K-pisteelle on 70 m.

Tulokset

Kilpailusivuilla kilpailun jälkeen kisasivujen kautta. Kisasuvuilla myös linkki Online-tuloksiin

Palkinnot

Palkinnon saajat rekisteröivät tietonsa kilpailun jälkeen kisasivuilla ja palkinnot ovat sähköisiä.

Kilpailukeskustoiminnot

Kilpailukeskusta erikseen ei ole. Pysäköintialueelta on viitoitus lähtöön, jonka varrella on info, missä saa vuokrata laina-emitteja ja ilmoittautua kuntosarjoihin. Voit ostaa ja maksaa kuntoradan etukäteen verkossa tai maksaa pankkikortilla lähimaksulla. Mikäli em. tavat eivät ole sinulle mahdollisia, voit maksaa tarvittaessa myös tasarahalla, mutta vaihtorahaa info ei käsittele.

Kilpailukeskuksessa ei ole pesumahdollisuutta eikä myöskään WC:tä, eli sisätiloja ei ole laisinkaan käytössä. Lähimmät julkiset WC:t ovat kauppakeskus Duo:ssa.

Kilpailukeskuksesta 400m päässä kisakumppani Shell Helmisimpukka tarjoaa kahvila ja WC-palvelut  osoiteessa Tieteenkatu 2. Verryttelyalueelta ja parkkipaikalta 500m Hepolamminkatua.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Raimo Arvola

Ratamestari Petri Annila

Valvoja Antti Rantala KSK
Tuomarineuvosto 
Jenni Joensuu- Partanen, KSK
Mikko Knuuttila, IkNV
Jari Kymäläinen, TP (PJ).

Yhteydenotot: Raimo Arvola, 0400-728407, raimo.arvola@kolumbus.fi